“Geçimi esnafa mı bağladınız”


CHP Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker yaptığı yazılı basın açıklamasında “Gemi göz göre göre batıyor, ekonomi çöküyor, esnaf can çekişerek boğuluyor, tek başına AKP iktidarı ekonomik tedbirleri hayata geçirip esnaflarımıza can suyu vereceği yerde saltanatını sürdürebilmek adına zamlar, vergi ve SSK müfettişleriyle uyguladığı cezalarla adeta esnafın gırtlağını sıkıyor. Faturayı halka kesiyor. Türker; hükümet üretimden değil, tüketimden yana bir politika izliyor. Üreterek hep birlikte kazanmak yerine tüketim üzerinden aldığı fahiş vergilerle ayakta kalmaya çalışıyor. Topyekün ülkemizi siyasi ve ekonomik olarak telafisi zor bir süreci tam gaz kontrolsüz sürüklüyor. Bugün biz yarın çocuklarımız bu ağır faturayı bizlere ödetecekler. Bizler artık her anlamda insanca, kardeşçe yaşamak, geleceğe umutla bakmak istiyoruz.

Esnafın gırtlağından elinizi çekin. Saraylarınızın, saltanatınızın, günahlarınızın, kandırılmalarınızın bedelini ödemek zorunda değil, ödemekten de artık bıktı.

Ülkenin ekonomisini har vurup harman savurarak oluşturduğunuz bütçe açığını, zar zor geçinen, darda olan esnafın sırtına mı yüklediniz? Soruyorum sizlere geçimi esnafa mı bağladınız? Şehrimizde vergi memurları cirit atıyor, SSK yetkililerinin de geniş bir ekiple yolda olduğunu biliyoruz. Her girdikleri esnafa ceza tutanağı kesmeden çıkmıyorlar. Kendilerinin özel olarak gönderildiği ve bir ceza kotası tutarları olduğunu, bunu tamamlamak zorunda olduklarını belirtiyorlar. Üstüne üstlük ekliyorlar “bu cezaları ödeyin, itiraz etmeyin aksi halde genel incelemeye tabi tutulursunuz, hep mahvolursunuz! Millete hizmet etmeye geldik diye yola çıktınız, millete eziyet eder hale geldiniz. Esnafa canınızı yakarız diyen yetkililere sesleniyorum; siz farkında değilsiniz, esnafın canı çoktan çıktı gitti. Bu ekonomisi dar alanda sıkışmış Giresun halkına yazdığınız, dayattığınız cezalar ile de günlük milyonları bulacak şekilde çıkmaya devam ediyor.  Giresun’u vergi ceza tahsilat kaleminde pilot bölge mi seçtiniz? Esnaf haykırıyor; boğazımızdaki yuları çekiyorlardı, şimdi ise ayağımızın altındaki tabureyi tekmeliyorlar. Büyük esnafın kapısını dahi çalan yok. Global mağaza zincirlerinden korkuyorlar, güçleri sadece bize mi geçiyor acaba? Basit usulde çalışan esnafımıza sahtekar muamelesi yapıyorlar, eziyet ediyorlar. Beyannamemizi dahi kabul etmiyorlar. Tutarları çizip kendi görmek istedikleri rakamları yazıyorlar, her şey güzel de bizlerde bu tutarları ödeyecek 5 kuruş kalmadı” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/10/09/gecimi-esnafa-mi-bagladiniz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"