Tirebolu Belediyesinden geri dönüşüm hamlesi


Tirebolu Belediyesi, Giresun’da bir ilki gerçekleştirerek, “Milli Servetimiz Çöpe Gitmesin” adı altında ilçe genelinde “Geri Dönüşüm Hamlesi” başlattı.
Tirebolu Belediyesi, Giresun İlimizdeki belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek, “Geri Dönüşüm” hamlesi başlattı. Başlatılan bu projeyle ilçemizde her mahallemize geri dönüşüm konteynerleri yerleştirildi.
Tirebolu Belediyesi, ilçemizin belirli ve hareketli yerlerine konulan bu konteynerlerde ayrıştırılan atıkların, doğaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını amaçlıyor. Bu projeyle; ilçemizde çöpe atılan kağıt, karton, plastik, kompozit ve cam ürünlerinin ayrıştırılarak, ekonomiye ve doğaya geri dönüşümü sağlanacak.
“MİLLİ SERVETİMİZ ÇÖPE GİTMESİN”
Giresun’da bir ilki gerçekleştirdikleri projeyle ilgili açıklamada bulunan Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, yapmış olduğu açıklamasında; “Tirebolu Belediyesi olarak ilimizde bir ilki daha gerçekleştirerek, geri dönüşüm hamlesi başlattık. Bu projeyle, çöpe giden ambalaj atıklarını tekrar ekonomiye kazandırmanın yanı sıra çevre kirliliğini de önlemiş olacağız. Başlattığımız bu geri dönüşüm hamlemizle tabii kaynaklarımızı ve çevremizi koruyacağız. Yüzlerce yıl yok olmayan ve çevreyi kirleten plastik, naylon, cam gibi atıklar çöpe gitmeyecek. Bu önemli proje, çalışma enerji tasarrufu ve istihdam sağlarken, küresel ısınmayı da yavaşlatmaktadır. Ülkemiz ve ilçemiz ekonomisine değer katacak bu projemize vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="31759,31758,31757,31756,31755" orderby="rand"]

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/13/tirebolu-belediyesinden-geri-donusum-hamlesi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"