Giresun Eczacılar Odası kongre yaptı


42.Bölge Giresun Eczacılar Odası’nın genel kurulu, odanın Sokakbaşı semtindeki binasının toplantı salonunda gerçekleştirildi. CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurula, il ve ilçelerden gelen çok sayıda eczacı katıldı.

ECZACI MİLLETVEKİLİ BEKTAŞOĞLU: “ECZACILARA DA YEŞİL PASAPORT VERİLMELİ”

Genel Kurul, Başkan Mine Erdoğan ve Başkan Yardımcısı Çağrı Unat’ın oda faaliyetlerinin anlatan konuşma ve sunumlarıyla başladı.  Ardından konuşan Bektaşoğlu, kendisinin de 41 yıllık eczacı olduğunu belirterek, “Her türlü sorununuzun çözümü için Ankara’da emrinizdeyim. Halkımıza sağlık ve tedavi sürecinde hizmet sunan bir mesleğin mensuplarısınız.

Özveriyle görev yaptığınızı biliyorum. Yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanan pek çok sorun var. Bunlarla ilgili odanızla çalışmaları birlikte yapacağız: Giresun odası başarılarıyla adından söz ettiren bir oda. Mesleğimiz için akademik çalışmaları var” dedi.

Bektaşoğlu, eczacılara yeşil pasaport verilmesi, emeklilik ve diğer haklarla ilgili düzenleme yapılması, eczanelerin Tarım Bakanlığı görevlilerince denetlenmemesi yönünde TBMM’de çalışmaları olduğundan söz etti ve Sağlık Bakanı’na bunları ileteceğini ve kanun teklifleriyle gündeme getireceğini söyledi.

İki gün süren genel kurulda, son olarak tek liste halinde seçimler yapıldı.
Mevcut Başkan Mine Erdoğan’ın hazırladığı listede, Çağrı Unat, Elif İnce Kırömeroğlu, Mehmet Akif Kelleci, Özgür Kahveci gibi isimleri yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı.

Genel kurula, AKP önceki dönem İstanbul milletvekillerinden, Türk Eczacılar Birliği önceki başkanı Mehmet Domaç da konuk olarak katıldı.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/11/giresun-eczacilar-odasi-kongre-yapti/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"