AK Partili Vekilden hükümete fındık uyarısı


AK Partili Vekilden fındık için hükümete uyarı geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, fındık konusunda hükümetin tedbir almasını istedi.
Kendisi de Rizeli olan Metin Külünk sosyal medya hesabından şu uyarılarda bulundu: Karadeniz bölgemizin ana geçim kaynağını oluşturan fındık ve fındık üreticilerinin karşılanabilir beklentileri dikkate alınmalıdır.
Fındık üreticileri, ürünlerini piyasa fiyatının altında satmalarına mecbur bırakmayacak bir alım ve pazarlama dengesi kurulabilmelidir.
Dünya üretiminin 75’ne sahip olmamıza karşın, fındık fiyat politikasının Almanya’daki Fındık Borsa’sında belirlendiği unutulmamalıdır.

Dünya’da en fazla fındığı üreten Türkiye, dünya fındık fiyatını belirleyen kurumsallaşmayı sağlamalı ve üreticisini korumalıdır.
Kabuklu fındık ihracatı yerine katma değer üretecek olan Fındık İşleme Sanayimizi geliştirmemiz üreticiyi ve sektörü büyütecektir.
Fındık alımı yapan TMO yerine, fındık konusunda uzman olan Fiskobirliğin alt yapısı ve tecrübesi sektörü canlandıracaktır.

Devlet destekli olarak Fiskobirliğin fındık üretimini planlama, alımı ve pazarlama işlevlerini yüklenmesi değerlendirilmelidir.
Fiskobirliğe fındık ihracatı kolaylığı lisansı sağlanmalı, diğer ihracatçı birlik ve firmalar konu hakkında teşvik edilmelidir.
Fındık üretim alanları taban arazilerden yamaç arazilere çekilmeli ve üretim alanları bir plan dahilinde düzenlenmelidir.
Karadeniz bölgesinde alternatif ürün olarak sanayi tipi kestane ve ceviz üretimi ile ve kestane balı konusunda çalışmalar yapılmalıdır.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/13/ak-partili-vekilden-hukumete-findik-uyarisi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"