AB Delegasyonundan Başkan Aksu’ya ziyaret


AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, beraberinde AB üyesi ülkelerin büyükelçilik yetkilileri ile Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu makamında ziyaret etti. Başkan Aksu, Türkiye’nin ve AB'nin birbirinden vazgeçmesinin mümkün olmadığını, ancak daha fazla diyalog ve çabaya ihtiyaç olduğunu düşündüğünü ifade etti.
Başkan Kerim Aksu, 54 yıldır Türkiye’nin AB’ye katılmak için çaba harcadığını belirterek düşüncelerini şöyle açıkladı; "AB bir değerler kulübü. Biz Türkiye olarak bu kulübe katılmak istiyoruz. Bunun için ortaya konulan kriterleri yapmak gerekir. Bura da sadece Türkiye’nin çabaları değil, AB’nin tutumu da irdelenmeli. AB bu sürece öncelikle ekonomi başlığından baktı. Benim düşünceme göre insan hakları, demokrasi, hukuk ve temel değerler üzerinden başlansaydı, bu gün daha fazla ilerlemiş olabilirdik. Türkiye’de, herkes için hukuk isteyen, demokrasi ve evrensel insan haklarını savunan çok önemli bir kesim var. Benim düşünceme göre, geçmişi bir kenara bırakıp, daha fazla diyalogla, karşılıklı çaba harcayarak bu işi başarabiliriz. Türkiye’nin eli ağrırsa, AB’nin kolu ağrır. Türkiye AB sürecinden geri dönemez. AB'de Türkiye’yi dışarıda tutamaz görüşündeyim."
Giresun Belediyesinin AB projeleri ve AB işbirliği konusunda en aktif belediye olduğuna dikkat çeken Aksu, 2014 yılında AB Yerel Yönetimler Komitesi toplantısının Giresun’da yapıldığını belirterek; "3 yıldır Altyapı ve Atık Su Projemiz devam ediyor.  Toplam 101 milyon EURO bedelli projenin ilk bölümü ihale aşamasına gelmiştir. Proje ofisimiz çeşitli konularda AB projesi hazırlayıp, sonuçlandırmıştır. Geçen yıl AB İnsan Hakları Belgesel Film Festivali yaptık. Giresun Belediyesi AB işbirliği oldukça üst düzeyde yürüyor. Giresun özgür bir kenttir. Bizi ziyaret ettiğiniz için heyetinize teşekkür ediyorum" dedi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, AB Türkiye ilişkilerinin karşılıklı diyalogla ilerlemesinin daha doğru olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin AB için önemli olduğunu söyledi. Berger, Giresun’un AB ilişkilerinde adını sıkça duyurduğunu hatırlatarak şunları dile getirdi; "Giresun güzel bir şehir. Belediye olarak çalışmalarınızı tebrik ediyorum. Geçen yıl yapılan AB Film Günlerindeki özel destek ve işbirliği için teşekkür ediyorum. Bu diyaloglar, karşılıklı işbirliği bizleri daha da yakınlaştıracaktır" dedi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, misafirleri ile AB projeleri hakkında görüş alış verişinde bulundu. Aksu, AB heyetine dünyanın en kaliteli fındığı olan Giresun Kalite fındık ve fındık plaketi hediye etti.

 

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/13/ab-delegasyonundan-baskan-aksuya-ziyaret/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"