2. OSB bölgeye canlılık verecek

Bulancak Pazarsuyu havzasında 480 bin metre karelik alan üzerine inşa edilmekte olan Giresun 2. OSB’de alt ve üst yapı çalışmaları hız kesmeden sürüyor. 2. OSB Bölge Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, 2. OSB’nin istihdam ve sanayiye sağlayacağı yararların dışında Bulancak ve Piraziz’in de başta elektrik olmak üzere birçok sorununu çözeceğini söyledi.

Bulancak Pazarsuyu havzasında 480 bin metre karelik alan üzerine inşa edilmekte olan Giresun 2. OSB’de alt ve üst yapı çalışmaları hız kesmeden sürüyor. 2. OSB Bölge Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, OSB’deki alt ve üst yapı çalışmalarının 2018 yılı içerisinde tamamlanacağını belirterek Organize Sanayi Bölgesinin bölgenin işsizlik ve sanayisi alanında önemli rol oynayacağını kaydetti.

Yılmaz, kamulaştırma için yaklaşık 50 milyon lira harcanmanın yapıldığı 2. OSB’de halen imar yolu, kanalizasyon, içme suyu ve yol alt yapısı ile üst yapısı çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Yılmaz, Ordu-Giresun havalimanının hizmete girmesinin ardından 2.OSB’ye yoğun ilgi olduğunu ve talep patlaması yaşandığını da belirterek OSB de tahsis edilen yerlerin doluluk oranının yüzde 65’e ulaştığını ifade etti.

2. OSB Bölge Müdürü Mete Bahadır Yılmaz şöyle konuştu, “Havalimanı bölgenin kaderini değiştiren en büyük etken oldu. Biz özellikle arsa tahsisinde seçici davranıyoruz hem istihdamı artıracak sanayiye hem de diğer sanayi kollarına tahsiste öncelik veriyoruz” dedi.

BULANCAK VE PİRAZİZ'İN KADERİNİ DE DEĞİŞTİRECEK

Bölge Müdürü Yılmaz, 2. OSB’nin özellikle Bulancak ve Piraziz ilçelerinin de birçok sorununu çözeceğini belirterek “Öncelikli olarak OSB içerisinde 1 tane Meslek Lisesi olacak. Buraya trafo merkezi kurulacak. Böylelikle hem Bulancak’ın hem de Piraziz’in merkez ve köylerinin elektrik sorunu ortadan kalkmış olacak” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/09/20/2-osb-bolgeye-canlilik-verecek/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"