Vali Sarıfakıoğulları’nın Malazgirt Zaferi Mesajı


Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 946. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Sarıfakıoğulları mesajında, “Sultan Alparslan’ın önderliğinde ve liderliğindeki Türk Ordusu’nun, sayıca kendinden kat kat üstün olan Bizans ordusu karşısında elde ettiği kahramanlık destanı olan Malazgirt Zaferinin 946’ncı yılını hep birlikte kutlamanın onur ve heyecanını yaşıyoruz.

Tarihi kahramanlıklarla dolu aziz Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan bu büyük zafer ile birlikte, Anadolu’nun kapısı Türklere açılırken aynı zamanda Anadolu’nun İslamlaşmasında da katkı sağlamıştır.

Anadolu’nun ebediyete kadar Türk Yurdu olarak kalmasını sağlayacak olan 26 Ağustos 1071 tarihindeki bu büyük zafer ile birlikte, atalarımızın asırlar süren var olma mücadelesi 4 kıtaya yayılarak büyük bir imparatorluk halini almıştır.

Aziz Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi ile birlikte bu topraklar artık ebedi ata yurdumuz olarak tescillenirken, bu bereketli topraklar üzerinde asırlardır tüm saldırılara karşı birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak ayakta durmayı başardık.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta Büyük Komutan Sultan Alparslan olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu topraklar üzerinde ebediyete kadar hür yaşayacak olan halkımızın da Malazgirt Zaferini kutluyorum” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/08/28/vali-sarifakiogullarinin-malazgirt-zaferi-mesaji/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"