Karan'dan Ferrero’ya veryansın


Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta iyi tarım adı altında üreticiye şirin gözükmeye çalışan tekelci zihniyetten, Türk fındığına ve üreticisine bir fayda gelmeyeceğini kaydetti. İsim vermeden İtalyan fındık alıcısı Ferrero’yu eleştiren Karan, son zamanlarda gazetelerde fındıkta iyi tarım uygulamaları başlığıyla boy gösteren yabancı menşeli bu bir firmanın, Türk fındık üreticisi için hayırlı rüya görmeyeceğini ifade etti. Karan, “Fındıkta kendisine kapitülasyon verilmiş gibi hareket eden ve sektörde tekel oluşturan bir firma çıkıp biz fındıkta iyi tarım uygulamaları yürütüyoruz diyor. Bir köye kurutma makinası verip, broşür dağıtıp, gazetelere iyi tarım ilanları verip üreticiye şirin gözükeceksiniz, üretici de sizin arkasından çevirmiş olduğunuz alavere, dalavere ve dolapları görmeyecek.

Sizin son yıllarda o kadar ziraat mühendisi ile bir dönümlük kaç tane örnek bahçeyi beceremeden elinize, yüzünüze bulaştırarak kapattığınızı sağır sultan bile duydu. Sizin amacınız Türk fındık üreticisine yardımcı olmak değil, sadece şirin gözükmek. Ama fındık üreticisinin bunlara karnı tok, üretici kendisini için hayırlı rüya göreni de, görmeyeni de çok iyi biliyor” dedi.

“O KÖŞE YAZARI BEN OLMAZSAM İŞSİZ KALIR”

Karan, birilerinin tetikçiliğini yapan köşe yazarına da değinerek şunları söyledi; “Bir bölgesel gazetede bir köşe yazarı var ya, öncelikle onu bana ayırdığınız için teşekkür ederim. Ben olmazsam o zatı muhterem işsiz kalır. Sabah akşam beni yazmaktan asli görevini yapamıyor. İyi ki, fındık ve fındık üreticisinin hakkını savunan ve olumsuzlukları kamuoyuyla paylaşan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan var, yoksa adam ne yazacak. Ne demişler ateş olmayan yerden duman çıkmazmış, birileri bizim dumanımızdan rahatsız oluyor ki, bu zatta ateşin üzerine ilistir ile su dökmeye çalışıyor.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/08/11/karandan-ferreroya-veryansin/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"