GRÜ tercihte ön sıralarda yer aldı


ÖSYM tarafından açıklanan 2017 yerleştirme sonuçlarına göre devlet üniversitelerinin lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri % 92,78,  önlisans düzeyinde eğitim veren bölümleri ise %63,12 oranında bir doluluk seviyesini yakalayabilmişken, Giresun Üniversitesinin birçok bölümü %100 doluluk oranına ulaştı.  ÖSYM tarafından açıklanan sayısal verilere göre Giresun Üniversitesinde lisans düzeyinde eğitim veren 8 fakültemizin 5’i (Tıp, Fen Edebiyat, İletişim, Sağlık Bilimleri ve İslami İlimler Fakültesi) %100 doluluk oranına ulaştı.

Bunun yanı sıra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi %65.50, Eğitim Fakültesi %84.20, Mühendislik Fakültesi de %90,81 oranında bir doluluk yakalamışken, ÖSYM tarafından yapılacak ek yerleştirmelerle bu fakültelerinde %100’ yakın bir doluluk oranına ulaşacağı beklenmekte.

Ayrıca lisans düzeyinde Bulancak, Görele ve Şebinkarahisar yerleşkelerimizde eğitim veren yüksekokullarımız da %100’e varan doluluk oranlarını yakalamış bulunmakta.

Öte yandan 2000 yılından sonra Karadeniz Bölgesinde kurulan 13 üniversite arasında Giresun Üniversitesi Lisans düzeyinde Düzce Üniversitesinden sonra en çok tercih edilen üniversite olmuştur. Ön Lisans düzeyinde yapılan yerleştirme sonuçlarına göre ise GRÜ, 13 üniversite arasından 4. Sırada en çok doluluk oranına sahip olan üniversite oldu.

Karadeniz Bölgesinde bulunan 13 üniversitenin lisans düzeyinde doluluk oranlarının ortalaması 85,66 olurken Üniversitemizin doluluk oranı 88,41’e ulaşmıştır. Bu illerin ön lisans düzeyinde doluluk oranlarının ortalaması ise 58,70’de kalırken Üniversitemizin doluluk oranı 64,03’e kadar çıkmıştır. Bu yönüyle Üniversitemiz, Karadeniz Bölgesinde 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında doluluk oranı bakımından ilk sıralarda yer almaktadır.

Türkiye Devlet Üniversiteleri sıralamasına göre ise; ön lisans programlarında yerleşme oranı %63,12 olarak gerçekleşirken Üniversitemizde bu oran %64,03 olarak Türkiye ortalamasının bir puan üzerinde gerçekleşmiştir.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/08/16/gru-tercihte-on-siralarda-yer-aldi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"