"Fındık sanayi maddesi"

CNN’deki programda "Fındık zaruri ihtiyaç maddesi değil" diyerek üreticilerin tepkisini çeken AK Partili Cemal Öztürk, "Ben fındığın sanayi maddesi olduğunu, ekmek gibi, su gibi günlük tüketilen bir madde olmadığını söylemek istedim" dedi.

CNN Türk’de katıldığı programda, "Fındık zaruri bir ihtiyaç maddesi değil" şeklindeki sözleri fındık üreticilerinin tepkisine neden olan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, sözlerinin arkasında olduğunu ancak yanlış anlaşıldığını söyledi. Konuya ilişkin açıklama yapan Öztürk, "Fındık buğday gibi, çay gibi su gibi, ekmek gibi temel gıda maddesi değil, zaruri tüketim maddesi de değil. Bir sanayi maddesi. Çikolata yapılıyor, bunu da daha çok zengin kesim tüketiyor" dedi.

Öztürk, fındık fiyatlarının yükselmesinden en çok kendisinin mutlu olacağını da belirterek, "Tabi ki bende bu fiyattan memnun değilim, gönül ister ki 30 lira olsun 40 lira olsun bu bizim dedemizle olmuyor, oluyorsa diyelim. Uğraştık TMO’yu devreye sokturduk, TMO devreye girmemiş olsa idi fındık belki de 5 lira olacaktı. Biz müstahsilimizin arkasındayız. Bugün bizi eleştiriyorlar varsın eleştirsinler ama şu da unutulmamalı ki bu AK Parti hükümeti 1 lira 1.5 lira olan fındığın fiyatını bugün 10.5 liraya getirdi” diye konuştu.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/08/24/findik-sanayi-maddesi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"