FBK DE PİYASAYA UYDU

Fiskobirlik fındık alımını 9.5 liradan başlattı. Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, TMO’nun 10.5 liralık fiyatı için "Biz fiyatta TMO’yu baz alamayız, TMO ticari bir faaliyet yapmıyor şu anda. Biz ticari faaliyet yapacaksak eğer piyasayı baz almak zorundayız."

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, TMO’nun fındık alımı ile ilgili olarak, “TMO’nun bu çıkışı uzun planlı değil, günü yakalama günü kurtarmak için yapıyor” dedi.
FİSKOBİRLİK 2017 sezonunun fındık alımına başladı. Bugün yapılan alımlar sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Bayraktar, fındık almaya başladıklarını ve 2 gün içerisinde 22 ton fındık aldıklarını kaydetti.
Piyasadan 0 ila 50 kuruş farkla alımlarını yapacaklarını belirten Bayraktar, “Tabi söylenecek çok şey var ama önemli olan bizim ne yaptığımız biz eski yıllarda olduğu gibi işte alıma hazırız. Piyasanın üzerine 10 kuruş ya da 50 kuruş fark vererek alım yapacağız randıman ile ilgili bir sıkıntımız olmayacak bir kısım verileri üreticilerin lehine kullanmaya çalışacağız. Ticari fiyatın üzerinde ürün almaya başlayacağız Giresun’da 22 ton civarında fındık aldık 2 günde. Sezona tüm bölgelerde hazır olduğumuzu göstermek istedik ve fındık alım sezonunu erken açtık” ifadelerini kullandı.

TMO’nun açıkladığı fiyatın üreticiyi memnun etmediğini söyleyen Bayraktar, “Özellikle açıkladığı fiyatı söyleyeyim üreticinin beklediği fiyat değil bana sorarsanız TMO’nun bu çıkışı uzun planlı değil, günü yakalama günü kurtarmak için yapıyor. Bakanlık onayı yok malum TMO devlet kurumu fındığı alabilir çürüte bilir ama biz ticari bir firmayız ve mecbur piyasaya uymak zorundayız. Biz bu senede üreticinin getireceği tüm fındığa talibiz” diye konuştu.
Açıklamanın ardından Başkan Lütfi Bayraktar basın mensuplarına FKB Entegre tesislerini gezdirdi.

“TMO'YU DEĞİL SERBEST PİYASAYI BAZ ALIYORUZ”

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alım kararına değinen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "10.50 lira beklentileri karşılayan bir fiyat değil. Bana sorarsanız TMO'nun bu çıkışı uzun vadeli bir plan değil de günü yakalamayla ilgili bir operasyon diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yok hali hazırda. TMO bir kamu kurumu. Aldığı fındığı bekletebilir, çürütebilir, onun için önemli değil ama biz TMO'yu baz alamayız, TMO ticari bir faaliyet yapmıyor şu anda. Biz ticari faaliyet yapacaksak eğer piyasayı baz almak zorundayız, o piyasanın da bir miktar üzerinde almak zorundayız."

Bayraktar, üreticiden gelen tüm fındığa talip olduklarını dile getirerek, "10 bin ton, 100 bin ton, 200 bin ton önemi değil. Tabii kendimizi geçmiş yıllara göre kıyaslarsak geçen yıl aldığımızdan iki katını alırsak bu yıl kendimizi başarılı sayacağız" ifadesini kullandı.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/08/23/fbk-de-piyasaya-uydu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"