DSİ’NİN GURURU OLDU

DSİ 226. Giresun Şube Müdürlüğü teknik personellerinden bayan mühendis Reyhan Kösedağ, Karagöl yaylasında girdiği derede boğulan ve öldü diye yol kenarına konulan 13 yaşındaki Vedat Bekdaş’ı suni teneffüs ve kalp masajı ile hayata döndürmeyi başarmıştı. Bayan Mühendis Vedat Bekdaş’ı ve ailesini köyünde ziyaret etti.

DSİ 226. Şube (Giresun) Müdürlüğü teknik personellerinden Okan Yonkuç, Bayram Yavuz Öztürk, Turgut Tüfekçi ve Reyhan Kösedağ, arazi çalışması yapmak üzere Karagöl Naltaş Yaylası Atgirmez Deresi’ne gitti. Bu esnada yanlarına yaklaşan genç bir çocuk, derede arkadaşının boğulmak üzere olduğunu haber verdi ve yardım istedi. Bunun üzerine hemen olay yerine giden personelimiz, çevredeki vatandaşlar ile birlikte, Kovanlık Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Vedat Bekdaş’ı yarı baygın olarak sudan çıkardı.

ÖLDÜ ZANNEDİP, BIRAKTILAR

Yaklaşık 10 dakika suyun içerisinde kalan Vedat Bekdaş’a mühendisler ilk müdahaleyi yaparak yuttuğu suyu boşaltmaya çalıştılar ancak Vedat Bekdaş’ın nabzının atmadığını ve nefes almadığını fark edince müdahaleyi bıraktılar.

DSİ PERSONELİ, KALP MASAJI İLE HAYATA DÖNDÜRDÜ

Bu esnada devreye giren DSİ 226. Şube (Giresun) Müdürlüğü personellerinden Reyhan Kösedağ, öldü zannedilen Vedat Bektaş’a kalp masajı yapılması gerektiğini ifade etti.
Çevredeki bir vatandaştan da suni teneffüs yapmasını isteyen Reyhan Kösedağ, Vedat Bekdaş’ı kalp masajı ile hayata döndürdü.
DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nde aldığı İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini bir bir uygulayan Reyhan Kösedağ, Vedat Bekdaş’ı kuruma ait bir araçla hemen hastaneye yetiştirdi.

Mucize bir şekilde organlarında kalıcı bir hasar oluşmayan, Vedat Bekdaş 2 gün uyutuldu ve daha sonra sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Vedat Bekdaş’ı evinde ziyaret eden DSİ 226. Şube Müdürlüğü personeli Reyhan Kösedağ, Bekdaş ailesine geçmiş olsun dileklerini ileterek, sağlık durumu hakkında ailesinden bilgi aldı.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/08/16/dsinin-gururu-oldu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"