Bektaşoğlu Adalet Kurultayı’na katıldı


CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Adalet Kurultayı’nın, cumhuriyet ve demokrasiye ciddi katkılar sunacağını belirterek, “Bu kurultay Türkiye’yi karanlık günlere götürmek isteyenlere bir uyarıdır. Bireyin temel hak ve özgürlükleriyle güçlendirilmiş tam ve eksiksiz demokrasi, hak, hukuk ve adalet istiyoruz” dedi.

GİRESUNLU 57 ALAY ŞEHİTLERİNE KARANFİL

Bektaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleriyle birlikte kurultayın şehitlik abidesindeki törene katıldı. Anıta çelenk sunumu ve şehitler için okunan dua ile sona eren törenin ardından, aralarında Giresunluların da bulunduğu mezarlara karanfiller bırakıldı. Ardından Gelibolu Tarihi Yarımadası Kocadere Köyü’nde ilk gün etkinliklerinin yapılacağı kurultay alanına gidildi.

FINDIK FİYATI ELEŞTİRİSİ

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açılış konuşmasında, pek çok konuyla birlikte, fındık üreticilerinin sorunlarına da değindi ve geçen yıl açıklanan fiyat üzerinden fındık alınmasını eleştirdi.

CHP Genel Başkanı “Sanki bu ülkede hiç enflasyon yokmuş gibi, hiç büyüme yokmuş gibi geçen yılın fiyatını aynen vereceksin. Buradan çiftçi kardeşlerime de sesleniyorum. Karadeniz’deki fındık üreten kardeşlerime de sesleniyorum. Senin hakkını da, senin hukukunu da, senin adaletini de biz savunacağız yeter ki birlikte olalım” dedi.

BEKTAŞOĞLU: “ADALETİ BU TOPRAKLARDA EGEMEN KILACAĞIZ”

Kurultay sürecinde Çanakkale’de olacağını söyleyen Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada şu değerlendirmede bulundu: “Ülkemizin topraklarını açık işgale uğratmak için ittifak yapan emperyalist ülkelerle, karşı inançla mücadele eden, bu uğurda Çanakkale’de kan ve canlarıyla destan yazan atalara sahip olan yurtseverler olarak buradayız. Onların korudukları bu topraklarda bedeli ne olursa olsun, korkmayacağız, yılmayacağız, asla geri adım atmayacağız. Cumhuriyet ve demokrasinin bütün kazanımlarını koruyacağız. Devletin temeli olan adaleti bu topraklarda egemen kılacağız. Buna kimse mani olamayacak. Kurultay bir uyarıdır” dedi.

Bülent Bektaşoğlu, halkın adalet isteğinin önünde hiçbir güç duramayacağını da söyleyerek “bu topraklar, Anadolu halkı neler gördü, bu günler de geçecek. 2019 bunun için milat olacak. Adaletsizliği yaratanlar da gidecek” diye konuştu.

70 ÇALIŞTAY 700 KONUŞMACI

Kurultaya katılmak üzere Çanakkale’de bulunan Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada, kurultayda, Türkiye’de adaletsizliklerin adaleti tek gündem haline getirdiğini belirterek, "yaşamda adalet, eğitimde adalet, inançta adalet, medyada adalet, seçimde adalet, geçimde adalet, mahkemede adalet ve devlette adalet" olmak üzere 8 ana başlıkta, 70 çalıştay düzenleneceğini ve 700 katılımcının görüşlerini açıklayacağını belirtti.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, kurultayda Kılıçdaroğlu’yla görüşerek, “İlimiz ve ülkemizin gündemine ilişkin görüşlerini aktardım” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/08/28/bektasoglu-adalet-kurultayina-katildi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"