FINDIK REKOLTESİ "ORTA ŞEKERLİ"

Giresun’da 2017 ürünü tahmini fındık rekoltesi sayımı dün tamamlandı. Fındık rekoltesinin geçen yıla oranla 30-35 bin ton fazla gerçekleşmesi bekleniyor.
Giresun merkezde Batlama Vadisinde fazla gözüken fındık, Aksu vadisinde daha az. Espiye ve Keşap’ta fırtınaya bağlı dökülmeden ötürü rekoltenin az olduğu gözlendi.

Giresun’da 2017 tahmini fındık rekoltesi belirleme çalışmaları dün tamamlandı. GRT, Fındık Araştırma Enstitüsü, Ticaret Odası, Borsa, Ziraat Odası, Tarım İl Müdürlüğü ile ihracatçı birlikleri temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından il genelinde yapılan rekolte tahmin sayımı sonuçlarının bugün bir rapor halinde Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığına iletileceği öğrenildi.

90 BİN TON REKOLTE BEKLENİYORU

Edinilen bilgilere göre Giresun il genelinde 2017 tahmini fındık rekoltesinin 90 bin ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Giresun’da geçen yıl 54 bin ton olarak açıklanan tahmini rekolte daha sonra dökülmeler ve külleme hastalığının da etkisi ile 25-30 bin civarında gerçekleşmişti.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Giresun merkezde Batlama Vadisi olarak bilinen yörede fındığı Aksu Vadisine göre daha fazla olduğunu söyledi. Karan, Espiye ve Keşap’ın bazı bölgelerinde fırtınadan oluşan dökülmelerin rekolteye yansıdığını kaydetti.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/07/findik-rekoltesi-orta-sekerli/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"