Bulancak’ta ilk kez silindirle sıkıştırılmış beton uygulandı

Bulancak Belediyesi, Türkiye’de Karayolları Genel Müdürlüğünün yeni yeni kullanmaya başladığı Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) teknolojisi ile ilk defa beton serme çalışması yaptı.

Fen İşleri Müdürlüğünün Bulancak Belediyesi Şantiye yolunda SSB ile betonlama teknolojisi ile ilk defa serdiği beton başarıya ulaştı. Türkiye’de Karayolları Genel Müdürlüğünün ilk kez kullandığı SSB Betonlama teknolojisi hakkında açıklama yapan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, “Bugün itibariyle Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşan SSB Beton teknolojisini kendi ilçemizde uygulamanın gururunu yaşıyoruz. Tamamen kendi imkanlarımızla bugün ilk defa serdiğimiz SSB Betonlamasında kum, çakıl, beton tesisi, nakliye ve iş makinalarının tamamı belediyemize aittir. Dışarıdan en ufak bir kaynak kullanmadan yaptığımız ye beton yol teknolojisi yüzde yüz Bulancak Belediyesi üretimidir" dedi.

Yeni teknoloji ile bir saat içinde yol ulaşıma açılıyor

Başkan Yakar, “Sıcak asfalt serme işleminde olduğu gibi SSB beton teknolojisinde de beton serilen yollarımız bir saat içinde trafiğe açılmış olacak. Böylelikle uzun süreli yol kapatmalardan kurtularak daha hızlı iş yapmış olacağız" dedi.

Yakar, “Bulancak Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak”

Yakar, "Türkiye’de bir ilin parmaklarını dahi geçmeyecek kadar az belediye ve kurumlarda kullanılan SSB Beton teknolojisi ile ülkemize de örnek olacağız. Özellikle sıcak asfalt bulmakta güçlük çekiyor ve bulduğumuz sıcak asfalt kaynağı da doğal olarak dışarıya gidiyor. Yine sıcak asfalt sıcak havalarda eriyerek hem doğaya zarar veriyor, hem çökme yapıyor. Bu yeni, konforlu ve milli bir teknoloji ile artık kaynaklarımızı dışarı aktarmadan kullanacağız" dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/31/bulancakta-ilk-kez-silindirle-sikistirilmis-beton-uygulandi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"