Bektaşoğlu: “Türkiye’yi demokratikleştirme mücadelemiz sürecek”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 gün önce Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşü, sona erdi.

Yürüyüşün başından beri, son olarak da Tuzla-Pendik-Kaynarca-Dragos etaplarına katılan CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, yaptığı değerlendirmede, “Bu yürüyüş birçok açıdan tarihe geçti. Ama en önemlisi, binlerce insan asla kargaşa ve kaosa izin vermeden, iktidarın eylem ve söylemleriyle özendirmeye çalıştı provokasyonlara gelmeden; demokratik olgunluk içinde ‘Adalet’ başlığı altında demokrasi, hak-hukuk ve özgürlük taleplerini dile getirdi” dedi.

Yürüyüşe katılan, destek veren herkese teşekkür eden Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “CHP ve genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yeni bir süreç başlattı. Bundan sonra muhalefet partisi özelliğimizin bir gereği olarak, halkımızı temsil etmemizin önüne engel koyarlarsa, buna demokratik, anayasal ve insani haklarımızı kullanarak tepki göstereceğiz. Türkiye’yi demokratikleştirme ve özgürleşme mücadelemiz sürecek. Kıyıma ve haksızlığa adaletsizliğine uğrayan herkesin sesi olmaya devam edeceğiz.”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu “Yürüyüş süresince Giresunlu hemşerilerimin ve örgütümüzün samimi desteğini hep yanımızda hissettik. Zaman zaman da yoğun katılımlar oldu. Bizlere güç ve moral verdiler. Alnımızın akıyla bu sınavdan çıktık. Kurtuluş savaşı ve cumhuriyetin tarihini yazan Giresunlular demokrasinin tarihine geçtiler” ifadesini kullandı.

Adalet Yürüyüşü, İstanbul Maltepe’de düzenlenen ve yüzbinlerce kişinin katıldığı mitingle sona erdi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/07/10/bektasoglu-turkiyeyi-demokratiklestirme-mucadelemiz-surecek/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"