Vali Karahan veda mesajı yayınladı


Giresun Valiliği görevinden, Denizli Valiliği görevine atanan Vali Hasan Karahan, 30 Haziran Cuma günü ilimizdeki görevinden ayrılacak. Giresun Valiliği görevinden ayrılışı nedeniyle bir veda mesajı yayınlayan Vali Karahan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Aziz Giresunlular, Bakanlar Kurulu’nun 2/8/2013 tarih ve 5197 Sayılı Kararına istinaden atandığım Giresun Valiliği görevinden, yine Bakanlar Kurulu’nun 13/06/2017 tarih ve 10458 sayılı Kararına istinaden Denizli Valiliği görevine atanmış bulunmaktayım. Hepinizin malumu olduğu üzere, Valiler, ilde; Devletin, hükümetin, ayrı ayrı tüm bakanların ve İl Özel İdaresinin temsilcileridir.

Giresun Valiliği görevine fiilen başladığım 17 Ağustos 2013 tarihinden bugüne kadar yaklaşık 4 yıllık görev sürem boyunca, bu görevi büyük bir onurla, sizlerin yakın ilgi, destek ve sevgisini hep yanımda hissederek yürüttüm. Bu süre içerisinde kurum ve kuruluşlarımızın değerli temsilcilerine, çalışma arkadaşlarıma ve saygıdeğer Giresun halkına şahsıma gösterdikleri teveccüh ve destek için şükranlarımı sunuyorum.

Bu görevimizin ifası sırasında ülkemizin içerisinde bulunduğu bu hassas dönemin etkilerini Giresun’da yaşamış bir vali olarak, tüm zorluklara ve ihanet odaklarına karşı, sizlerle iş birliği ve birlikte el ele vererek mücadele ettik.   Bu mücadeleyi verirken de ilk Valiliğimi Giresun gibi, Milli mücadelenin en önemli aşamalarına damgasını vurmuş şahsiyetlere ev sahipliği yapmış, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşı’nda, hiç işgale uğramadığı halde 42’nci ve 47’nci Gönüllü Alayları gibi sadece Giresunlulardan oluşan iki tane gönüllü alay çıkartmış, kendine has özelliği ve güzellikleri olan bir ilde yürütmek benim için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olmuştur.

Valilik Makamını, halkla devlet arasında bir köprü olma görevi olarak kabul edip, bu bakış açısıyla görev dönemim boyunca, devletin millete hizmet amacıyla var olduğunun bilincinde olarak, idare ile halkımız arasındaki ilişkinin doğru bir şekilde kurulmasını en önemli hedeflerimden birisi olarak gördüm.

Bu hedef doğrultusunda adil, tarafsız, hukukun üstünlüğüne saygılı, hesap verebilen, vatandaşın isteklerine duyarlı, açıklığı, katılımı ve işbirliğini önemseyen, görevini sevgiyle yapan bir idari yapı oluşturulmasına büyük önem vererek, görev yaptığım süre içerisinde hak, hakikat ve adalet ölçüleri içerisinde olmaya azami derecede özen gösterdim. Mümkün olabildiğince Giresun’un ve Giresunlunun menfaatlerini her türlü menfaatin üstünde tuttum.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, çok sevdiğim bu ilden ayrılırken başta Giresun halkı olmak üzere, çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen; Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli’ye teşekkür ederim. Ayrıca; Sayın Vekillerimize, vali yardımcılarımıza ve kaymakamlarımıza, jandarma ve emniyet teşkilatımıza, il müdürlerimize, belediye başkanlarımıza, il genel meclis ve belediye meclis üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve muhtarlarımıza, tüm kamu görevlilerine ve basın mensuplarına gönül dolusu teşekkür eder, şahsım ve ailem adına en içten sevgi, saygı ve şükranlarımı sunarım”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/06/29/vali-karahan-veda-mesaji-yayinladi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"