Üniversiteden 'Otomobil'li teşvik

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, bilimsel ve teknolojik projeleri ile ürünlerine patent alan ve ticarileştiren öğrencileri iş adamlarının da desteğiyle otomobil ile ödüllendirecek.

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü, hazırladıkları bilimsel ve teknolojik projeler ile ürünlerine patent alan ve ticarileştiren öğrencilere iş adamlarının da desteğiyle otomobil hediye edecek. Bilimsel çalışmaları teşvik etmeyi ve üniversiteyi uluslararası bir marka haline getirmeyi hedefleyen rektörlük, öğrenciler ve akademisyenlerin projelerine çeşitli destekler sağlıyor.

Son olarak hazırladıkları projelerle ticarileştirilebilir ürünlerine ulusal ya da uluslararası patent alan öğrencilere otomobil hediye etmeye karar veren rektörlük, bu konuda iş adamlarından da destek sözü aldı. Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yaptığı açıklamada, teşvik uygulamasının ilk kez bir süre önce üniversite bünyesinde yapılan "Tanıtım ve İstihdam Fuarı"nda gündeme geldiğini söyledi.

Uygulamadan yararlanmak için aranılan tek şartın, hazırlanan projenin bilimsel ve teknolojik değere sahip olması, patent alındıktan sonra da ticari anlamda üretime geçmesi olduğuna işaret eden Coşkun, "Bazı alanlarda patent almak çok kolay. Örneğin, gıda takviyeleri. Birtakım ot ve bitkilerin karışımı ile gıda takviyeleri ortaya çıkararak yeni ürünler, patentler almak mümkün. Patenti almak çok önemli değil. Asıl hedef, bilimsel ve teknolojik altyapıya dayalı ürünler ortaya koymak" dedi.
Coşkun, teşvik uygulamasına Giresunlu iş adamlarının da katkı sunacağını belirterek, otomobil sayısında sınırın olmadığını, her patent başına bir araç hediye edeceklerini dile getirdi.

"ÖĞRENCİLERİMİZE GÜVENİYORUZ"

Ulusal yada uluslararası patent alarak projesi üretime geçen her öğrencinin bu teşvik uygulamasından yararlanacağına dikkati çeken Coşkun, otomobillerin marka ve modellerinin henüz netleşmediğini, bu konuda iş adamlarıyla ilerleyen günlerde bir toplantı yapacaklarını ifade etti. Coşkun, belirleyecekleri otomobilin orta ölçekte, bir öğrencinin işini rahatlıkla görebilecek bir model olacağını kaydederek, büyük ölçüde yerli üretim araç olmasını planladıklarını ancak henüz netleştirmediklerini söyledi. Prof. Dr. Cevdet Coşkun, öğrencilere güvencini ve uygulamanın başarılı sonuçları olacağına inancını dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Özellikle vurgulanması gereken nokta şu, patent alındıktan sonra bunun üretime geçmesi, ticarileşmesi. Bu başarılabilecek bir şey. Üniversitemiz ve şehrimizdeki laboratuvar, altyapı imkanları dikkate alındığında öğrencilerimizin bu potansiyelinin olduğunu gördük. Gerçekten inandıkları zaman ben bu hedefe ulaşacaklarına inanıyorum. Biz de söz verdiğimiz gibi iş adamlarımızın da desteğiyle kendilerine arabayı hediye edeceğiz."

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/23/universiteden-otomobilli-tesvik/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"