Kardeş Şehir Çanakkale'den misafirler geldi


Kardeş Şehir Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, beraberindeki Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile beraber 40. Uluslararası Giresun Aksu Festivali için Giresun’a geldi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve beraberindekiler CHP İl Başkanlığı tarafından Atatürk Meydan’ında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çelenk sunma törenine katıldıktan sonra Belediye Başkanı Aksu’yu makamında ziyaret etti.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin kurucusudur. Atatürk’ü son günlerde hiçe saymak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Bayramlarımızı en içten en samimi ve en büyük coşkumuzla kutlayacağız. Giresun, Kurtuluş savaşına mecburiyeti olmamasına rağmen gönüllü birliklerin oluşturduğu 42. ve 47. Alaylarla katılarak büyük mücadele göstermiştir. İki şehrimiz arasında birçok ortak noktamız var. Bizi Giresun’a davet eden Belediye Başkanımız Kerim Aksu’ya bir kez daha teşekkür ederim” dedi.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise; Çanakkale heyetine hoşgeldiniz diyerek onları Giresun’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Başkan Aksu konuşmasına şöyle devam etti; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Atatürk’ü anarken, Atatürk’ün fikirlerini anlayacağız ve anlatacağız. 2015 yılında Çanakkale Belediyesi ile yine burada kardeş şehir protokolü imzalamıştık. İki şehrinde tarihinde, kurtuluş mücadelesinin en derin izleri var. Giresun Türkiye’de 81 ilde kendi sınırları dışında tek şehitliği olan ildir. 42. ve 47.alaylarını tamamen Giresun çocukları oluşturuyordu. Gelen misafirlerimizi Giresun’da ağırlamaktan çok mutluyuz, geldikleri için hepsine şükranlar sunuyorum.”
Çanakkale ve Giresun Belediye Başkanları ziyaretin anısına karşılıklı hediye takdim ettiler.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/21/kardes-sehir-canakkaleden-misafirler-geldi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"