GİRESUN’DA ÇÖP SORUNU TARİH OLDU!


Giresun’un en önemli sorunu olan, çöplerin denize dökülmesi bu günden itibaren tarih oldu.
Aksu Mahallesi, çöp döküm alanında basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu, 8 yıllık mücadele sonunda bugünden itibaren artık denize çöp dökülmeyeceğini, 50 yıllık utancın artık geride kaldığını söyledi.
Mahalle muhtarları, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye yetkilileri ve vatandaşların katılımı ile çöp konusunda gelinen son noktayı basın mensupları ile paylaşan Başkan Aksu şunları söyledi; “Bugün Giresun olarak denize çöp dökme lekesinden, utancından kurtuluyoruz. Göreve geldiğim 2009 yılında Giresun’un çöp sorununu 2 yılda çözeceğim demiştim. Bu sonunun çözümü için geldiğim günden itibaren uğraşıyorum. Ancak mahkemeler, davalar süreci bu güne getirdi.
Size süreç hakkında bilgi vermek istiyorum. 2009 yılının Haziran ayında İl Özel İdaresi ve ilçe belediyelerinin de içinde bulunduğu Katı Atık Birliğini kurduk. Bu birlik Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar hariç diğer tüm ilçe belediyelerini de kapsıyor. 2012 yılında başlattığımız Katı Atık Tesisimizi 2015 yılında faaliyete geçirdik. Ancak bu süreçten sonra mahkemelerde uğraşmak zorunda kaldık. ÇED raporunu mahkeme kararı ile aldık. Depolama alanı yakınında bulunan bir fındık evi nedeniyle mahkeme tesisin durdurulması kararını verdi. İki yılın sonunda fındık evini istimlak edip tesisi yeniden faaliyete geçirdik. Katı Atık Tesisi Avrupa da sayılı tesislerden, bu tesisin geri dönüşümü de var. Bölgeye en ufak zarar, koku ve rahatsızlık vermeden çalışacak. Elde edilen çöpü geri dönüşümle gübre yapmak için çalışmamız var. Bugünden itibaren Aksu Mahallesinde aktarma istasyonunda toplanacak çöpler sızdırmaz koyternerlı araçlarla Çavuşlu’daki Giresun Atık Katık Tesislerine gönderilecek” dedi.
Aksu Mahallesindeki bu alana asla bir daha çöp dökülmeyeceğini vurgulayan Başkan Kerim Aksu şöyle devam etti; “Bu bölgedeki çöp sorunu tam 50 yıldır devam ediyordu. Bu sorunu ortadan kaldırmakta bize nasip oldu. Giresun halkı her şeyin en iyisine layıktır. Sosyal medyadan bilhassa Giresun’da yaşamayanların bize suçlamaları var. Bu süreci bilmiyorlar. Tesis ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Tesisin toplam maliyeti 15 milyon civarında, bunun da 9 milyon 650 bin lirası Giresun Belediyesi tarafından karşılandı. Yüzde 60-65 arasındaki bölümünü belediyemiz üstlendi. Burada en fazla Aksu Mahallemiz rahatsızlık çekti. Muhtarlarımız bu süreci iyi biliyor. Burada Eski Valimiz Dursun Ali Şahin’e, Katı Atık Birliği Başkanı aynı zamanda Valimiz Hasan Karahan’a, Katı Atık Birliğinden Sorumlu Genel Sekreter Hüseyin Taşkın’a bütün Belediye Başkanlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.”
Belediye Başkanı Aksu, mevcut çöp alanının analiz edilerek, bir bölümünün tahliye edileceğini, topraklaşan bölümün projelendirilerek sosyal ve spor alanına dönüştürüleceğini, günlük ortalama 150 ton çöpün son derece modern araçlarla çevreye zarar vermeden taşınacağını sözlerine ekledi.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="27338,27337,27336,27335,27334,27333" orderby="rand"]

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/11/giresunda-cop-sorunu-tarih-oldu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"