Giresun Ziraat Odası Dünya Çiftçiler Gününe katıldı


Dünya Çiftçiler Günü, Ankara’da 81 ilden gelen binlerce çiftçinin katılımıyla kutlandı. Anadolu Meydanı’nda düzenlenen mitinge Giresun Ziraat Odası aralarında muhtarlarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir grupla katıldı.
Ziraat Odası mitingde, “Çiftçi, Alın Teri, Ekmek, Bilek ve Yürektir” yazılı bir pankart açarak fındıkta yaşanan sorunları yüksek bir sesle haykırdı. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, fındık fiyatını düşürmeye çalışanlara meydan okuyarak, Ziraat Odaları olarak bunlarla mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin fındık üretimi ve ihracatında dünyada tekel olmasına rağmen fiyat istikrarı sağlanamadığına dikkati çekerek, "Fındık üreticileri TMO'nun fındık alımına devam etmesini istiyor. Devletimiz fındığa sahip çıksın” dedi.

Fındık üreticisinin alın teriyle oynayanlara, Anadolu Meydanı’ndan meydan okuyan Bayraktar, “Türk fındığı, İtalyan fındığı olmasın. Fındık üç beş kişinin insafına bırakılmasın. Fındık fiyatlarını düşürmek isteyen çıkar grupları, 'Ziraat Odaları olmasa fındığı savunan hiç kimse kalmaz, fiyatlarla istediğimiz gibi oynar daha fazla paralar kazanırız' diyorlar, başınıza Ziraat Odaları kadar taş düşsün. Sizinle dün de büyük mücadeleler verdik, bundan sonra da mücadele vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde yurdun dört bir tarafından başkentte gelen binlerce çiftçi sorunlarını yüksek bir dille dile getirdi. Bizde Giresun Ziraat Odası olarak yaklaşık 50 kişilik bir grupla bu büyük buluşmaya katılarak, Giresun ve fındık üreticisini en iyi şekilde temsil ettik” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/16/giresun-ziraat-odasi-dunya-ciftciler-gunune-katildi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"