Bulancak’ta Dokuzoğul Bahar Şenlikleri coşkuyla kutlandı


Cumartesi günü Bulancak Eriklik Köyünde Bulancak Dokuzoğul Bahar Şenliği yapıldı. Bulancak Belediyesi ve Bulancak Kaymakamlığının organize ettiği, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bulancak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Bulancak Kütüphanesi, Bulancak Mehter Takımı Derneği ve Bulancak Turizm ve Tanıtma Derneğinin de katkı sağladığı bahar şölenine çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabah saatlerinde Eriklik Köyünde Dokuzoğlu Türbesinde Kuran-ı Kerim ve dua ile başlayan program Eriklik Köyü Şenlik alanında Bulancak Belediyesi Mehter Takımının mehter sunumu ile başladı. Şenlik alanında ki kalabalığa muhteşem bir mehter ziyafeti yapan Bulancak Belediyesi Mehter Takımının ardından Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem ve Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge selamlama konuşması gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Hüsem “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır anlayışı ile bugün burada güzel bir bahar gününde vatandaşlarımızın yararına bir şölen düzenlendik. Bulancak halkı bu ve benzeri bahar şölenlerinin en güzeline layıktır. Uçağının havaalanına inememesi sebebiyle programa katılamayan Belediye Başkanımız Recep Yakar’ın selamlarını iletiyorum” dedi.

Türkü yarışması ve halk oyunları

Program konuşmaların arından Bulancak Turizm Derneğinin hazırladığı Türkü Yarışması ile devam etti, beş kişinin katıldığı Türkü Yarışmasının Bulancak’ın yerel sanatçılarından Ali Pekdemir, Özcan Aydın, Ünal Kadıoğlu, Kenan Ok, Sefa Hacıvelioğlu ve Ayşe Karaçam türkü dinletisi ile sunumlarını gerçekleştirdi.

Yöresel halk oyunları ve oyunlar

Bulancak Halk Eğitimi Merkezinin yönetiminde hazırlanan Yöresel halk oyunları ekibi gösterileri ile protokol ve katılımcıların yoğun ilgisini gördü. Bununla birlikte Esirettin Zehir yönetiminde, Engelli halattan ip geçirme oyunu, pinpon topu taşıma oyunu ve un üfleme yarışması gibi değişik etkinlikler gerçekleştirildi.
Programda Eriklik Köyü Muhtarlığı tarafından yemek ikramı yapıldı.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/08/bulancakta-dokuzogul-bahar-senlikleri-coskuyla-kutlandi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"