Başbakan Binali Yıldırım CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun soru önergesine verdiği cevapta” Erzincan-Trabzon demiryolu ihalesinin bu yıl yapılacağını belirtti.

Başbakan Yıldırım, Bektaşoğlu’na gönderdiği cevabi yazıda, Tirebolu’na demiryolu projesinin sadece varlığından bahsederek, “Bakanlığımız tarafından 1/5000 ölçekli avan projeleri yaptırılan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon; Gümüşhane-Tirebolu Demiryolu hattının uygulama projelerinin hazırlanmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan demiryolu güzergahının Karadeniz’e Tirebolu üzerinden de bağlanacağı beklentilerini boşa çıkardı.
Bu konuda CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun verdiği önergeyi cevaplandıran Yıldırım, Trabzon-Erzincan Demiryolu’nun 2017 yatırım programında olduğunu ve proje ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım, Bektaşoğlu’na gönderdiği cevap metninde; Tirebolu’na demiryolu projesinin sadece varlığından bahsederek “Bakanlığımız tarafından 1/5000 ölçekli avan projeleri yaptırılan Erzincan-Gümüşhane-Trabzon; Gümüşhane-Tirebolu Demiryolu hattının uygulama projelerinin hazırlanmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir” dedi.

YILDIRIM: ERZİNCAN-TRABZON ÖNCELİKLİ YAPILACAK HAT

Yıldırım aynı metinde şu ifadelere yer verdi: “Avan Projeleri hazırlanmış olan Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi, 2017 yatırım programında 2015E010080 no.lu "Muhtelif Etüd-Proje ve Mühendislik Hizmetleri İşi" projesinin 5. alt kademesi kapsamında yer almakta olup söz konusu işin kesin proje ihalesine 2017 yılında çıkılması planlanmaktadır.

Trabzon-Erzincan demiryolu projesi "Ulaştırma Ana Plan Strateji Raporu"nda öncelikli yapılacak hatlar arasında belirlenen Trabzon-Diyarbakır demiryolu hattının çok önemli bir kesimini oluşturmaktadır. Bu husustaki çalışmalar; vatandaşlarımız, ilgili kurumlar, belediyeler, yöredeki üniversiteler, odalar, borsalar, STK'lar ve diğer toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde sürdürülmektedir.

Bu bağlamda Erzincan-Trabzon demiryolu projesinin güzergahının belirlenmesi ve diğer tüm faktörler "Detay proje ve fizibilite çalışmaları" esnasında değerlendirilecektir.”

BEKTAŞOĞLU’NA GÖRE TRABZON’A TİREBOLU ÜZERİNDEN SAHİLDEN BAĞLANTI DAHA GERÇEKÇİ

Milletvekili Bektaşoğlu, Başbakanın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği 9 sorudan oluşan önergesinde, demiryolu hattının Erzincan-Gümüşhane-Tirebolu üzerinden sahildeki ilçelerden geçerek Trabzon’a bağlanması gerektiğini belirterek, bunun iki ilin, bölgenin ve ülkemizin ekonomisine katkılarını gerekçeleriyle ortaya koymuştu.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu Başbakan’a “Tirebolu’ya demiryolu projesinden vaz mı geçtiniz, kesin olarak belirlenen güzergah neresi” diye sorduğu önergesinde “Sadece "Trabzon'a demiryolu" hedefiniz varsa, bu aynı yörede yaşayanlar arasında ayrımcılık yapıldığı ve sadece bir merkezin kalkınma ve gelişmesine yönelik bir politika izlendiği şeklinde algılar yaratmayacak mıdır?

Erzincan üzerinden Giresun'a ve oradan Trabzon'a ulaşacak bir demiryolu ağıyla Doğu ve Güneydoğu, İç Anadolu ve Doğu Karadeniz, birbirine bağlanmış olacağı gibi, bu bölgelerin coğrafyalarındaki ülkeler de düşünüldüğünde, ülkemizin demiryolu sayesinde; İran, Akdeniz, Asya, Ortadoğu ve diğer ülkelerle de ekonomik, sosyal, kültürel, turizm gibi konularda da işbirliği olanağına da kavuşacağı sizce de bilinmekte midir? Bu projenin bu kadar önemli olduğunu bilerek davranacak ve güzergâh tercihinizi buna göre mi yapacaksınız?” şeklinde sorular yöneltmişti.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/24/27915/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"