Atıksu Arıtma Tesisi ve Altyapı Projeleri halka sunuldu


Giresun Belediyesi tarafından AB IPA fonları kapsamında finanse edilecek olan; “Giresun Atık Su Arıtma ve Altyapı Tesisleri” projesi ile ilgili “2. Halkın Katılım Toplantısı” Giresun Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapıldı.
Avrupa Komisyonu tarafından, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projeler kapsamında, Türkiye’de 21 belediye için “Entegre Su Projeleri” hazırlanmasına karar verilmiştir. Giresun Belediyesi’de 21 belediyeden bir tanesidir. Uygulanacak proje kapsamında Giresun Belediyesi’nin atık su kolektörü, atık su şebekesi ve atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi planlanmıştır.
Önümüzdeki 50 yılın ihtiyacını karşılayacak olan sistem, Giresun’da atık suların tek noktadan deşarjının sağlanması, atık su kolektörlerinin inşası ve beş adet mevcut pompa istasyonunu kapsamaktadır. Ayrıca Aydınlar, Çaykara, Kavaklar, Küçükköy ve Eriklimanı Mahallelerine atıksu toplama sistemi yapılarak şehrin ana atıksu toplama sistemine bağlanması hedeflenmiştir.
Proje kapsamında 18.210 m Atıksu Ana Kolektörünün ve Yan Toplayıcıların Yapılması, 5 adet Yeni Atıksu Terfi Merkezleri Yapılması, 11.505 m Aydınlar, Çaykara, Küçükköy ve Eriklimanı Mahalleleri Atıksu Toplama Sistemi İnşaatı ve 2 adet Küçükköy, Aydınlar ve Eriklimanı Terfi merkezlerinin yapımı işlemleri de gerçekleştirilecektir.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/18/atiksu-aritma-tesisi-ve-altyapi-projeleri-halka-sunuldu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"