AK Parti İl Başkanı Tütüncü’den 19 Mayıs mesajı


AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü,19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98.yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Tütüncü mesajında şöyle dedi: "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda ilk adımın atıldığı, kurtuluş ateşinin yakıldığı 19 Mayıs'ın yıldönümü. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla hayat bulan vatanımızın her karışına sahip çıkıp korumayı, kendimize bir borç olarak görüyoruz. İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyduğumuz güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Her geçen gün artan eğitim seviyeleri, gelişen vizyonları ve siyasetimizde artan etkinlikleriyle gençlerimiz ülkemizin en büyük teminatıdır. Yalnızca gençlerine önem veren milletler geleceğe umutla ve güvenle bakabilirler. Türkiye’nin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak değerlendiriyoruz. Dünyamız hızla değişip, dönüşürken, ülkemiz hızla büyüyüp, kalkınırken; gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkânları sunmak en temel görevlerimiz arasındadır. Amacımız, Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında en üstlerde yerini almasıdır. AK Parti iktidarımızda bunun mücadelesini vermektedir. Gençlerimiz tarihimizden aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.’’

"http://www.giresunhaberci.com/2017/05/19/ak-parti-il-baskani-tutuncuden-19-mayis-mesaji/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"