Üreticilere ÇKS belge uyarısı

TMO’ya fındık verecek olan üreticilerin ellerinden Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) belgelerini başkalarına kullandırmamaları uyarısında bulunuldu.

TMO’nun fındık alımına girmesinin ardından üreticilere ellerindeki Çiftçi kayıt Sistemi(ÇKS) belgelerini başkasına kullandırmamaları yönünde uyarı yapıldı.  Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, TMO'nun Giresun kalite fındığın kilogramını 10.5, levant kalite fındığı ise 10 liradan almaya devam ettiğini kaydettiğini belirterek, "TMO sadece fındık üreticimizin fındığını almak ve değer katmak için devreye girmiştir" diye konuştu.

"Devletimiz üreticimizin fındığına TMO kanalıyla alarak fedakarlık yapmıştır" ifadelerini kullanan Ünal, "Devletimiz ve TMO yetkilileri, sistemin zarar görmemesi için üretici ile TMO arasındaki fındık alım sürecini takip edecektir. Üreticimizde bu konuda dikkatli olmalı. Sürecin bu defa geçmişte olduğu gibi ranta çevrilmesine izin verilmemeli. Üreticilerimiz karnelerini ikinci üçüncü şahıslara kullandırmayarak bu sistemin amacına ulaşmasına destek vermelidir." diye konuştu.  TMO'nun üreticiden aldığı fındıkları yağa ayırmaması gerektiğinin de altını çizen Ünal, şunları ifade etti: "TMO aldığı fındıkları ülkemiz küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin etkisinde olduğu için az rekolteli yıllarda değerli bir fiyatla tekrar piyasaya sürmelidir. Devletin artık 10 liraya fındık alıp 1 liraya yağa ayırması doğru bir yaklaşım olmaz. Devlet fındıkta lisanslı depoculuğu hayata geçirip yeni pazarlara ulaşmaya ve dünyada fındık tüketimini artıracak girişimlere, projelere destek vererek kar etmeli ki TMO kanalıyla fındık almaya devam etsin. Bu fındık alımları 2017 yılı içinde üreticimizi güçlü tutacaktır."

Haber: Yeşilgiresun

"http://www.giresunhaberci.com/2017/04/26/ureticilere-cks-belge-uyarisi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"