Sonucu horon teperek kutladılar

Önceki gün yapılan halk oylamasında Giresun’da yüzde 61’lik oy oranı ile Evet’i yakalayan AK Partililer sonucu Atatürk Meydanı’nda davul zurna eşliğinde kutladılar.

Resmi olmayan sonuçlara göre, anayasa değişikliği oylamasında "Evet" oyunun çoğunlukta çıkmasının ardından Giresun’da AK Partililer ellerinde Türk bayraklarıyla meydana yürüdü.
Davul ve zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar "Recep Tayyip Erdoğan" diye slogan attı.
Atatürk Meydanında toplanan kalabalık referandum sonuçlarını kutladı. Vatandaşların kutlamalarına AK Parti Milletvekilleri Sabri Öztürk, Cemal Öztürk ve MHP İl Başkanı Müjdat Öz’de katıldı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti.

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, referandum oylaması hakkında değerlendirmede bulundu.  Hedefledikleri rakama yakın oy aldıklarını belirten Tütüncü, “Seçim çalışmaları öncesi kendimize yüzde 65 hedefi koymuştuk. Buna yakın bir 'evet' oyu aldık. Giresun olarak başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu sonuçların hem Giresun hem ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah yarın daha güzel bir güne uyanırız. Ancak şunu unutmamak gerekir ki, referandumda ‘evet’ ve ‘hayır’ oyu verenlerle yarın kol kola yürümeye devam edeceğiz. Çünkü bu bir sistem değişikliğiydi ve halkımız tercihlerini sandığa yansıttılar. Bu demokratik hakkını kullanan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/04/18/sonucu-horon-teperek-kutladilar/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"