Giresun Alucra Barajı'nda çalışmalar devam ediyor


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Giresun'da inşa edilen Alucra Barajı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Proje tamamlandığında 11 bin 640 dekar zirai arazi modern sulama sistemi ile sulanacak.

BARAJDA YÜZDE 66 FİZİKSEL GERÇEKLEŞME SAĞLANDI

Temelden 46 metre yüksekliğinde tesis edilen Alucra Barajı 3 milyon 420 bin metreküp su depolama hacmine sahip bulunuyor. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 66'ya ulaşan baraj inşaatının tamamlanmasından sonra sulama sisteminin de hızla inşa edilmesi planlanıyor. 11 bin 640 dekar zirai alanın suya kavuşmasını sağlayacak olan Alucra Barajı'nın hizmete alınması ile bölge çiftçisi dekar başına 809 TL gelir artışı sağlayacak. Böylece milli ekonomiye yılda 9,5 milyon TL katkı verilecek.

MÜMBİT TOPRAKLAR SUYLA BULUŞACAK

Alucra Barajı ile mümbit toprakları suyla buluşturacaklarını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bu projeyi hizmete aldığımızda çiftçilerimiz sulama sahasından daha kaliteli ve ekonomik değeri daha yüksek ürün elde edebilecek. Bölgede canlılığın artmasıyla köyden kente göç azalacak. Ayrıca 700 kişiye de istihdam kapısı sağlayacağız" diye konuştu.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/04/27/giresun-alucra-barajinda-calismalar-devam-ediyor/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"