ZEYTİNLİKTE TURİZM HAMLESİ!

Vali Hasan Karahan, Giresun’un Çınarlar Mahallesi’ndeki tarihi Zeytinlik Semtinin turizme kazandırılması yolunda başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Vali Karahan, semtteki çalışmalar bitirildiğinde kentin önemli bir turizm alanına kavuşmuş olacağını söyledi.

Vali Hasan Karahan, tarihi Zeytinlik mahallesinde Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi kapsamında yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
Çalışmaların seyri hakkında Vali Karahan’a bilgi sunan Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gazanfer İltar, ilerleyen günlerde semtin özgün şekline tekrar kavuşturulacağını ve projenin tamamlanması ile birlikte Giresun İlinin turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlayacağını söyledi. Çalışmaların seyrinin aksamadan sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Karahan, bu projenin Zeytinlik Semtinin tarihi dokusunu ortaya çıkarılması bakımında önem taşıdığını ve projenin sonuçlanması ile birlikte önemli bir turizm destinasyonunun Giresun’a kazandırılmış olacağını ifade etti.
İncelemelerde; İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ve Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Fatsa da hazır bulundu.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/10/zeytinlikte-turizm-hamlesi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"