Vali Kaymakamlarla Seçim Güvenliği Toplantısı yaptı


Vali Hasan Karahan, 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa halk oylaması ile ilgili ilçe kaymakamları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Vali Karahan, 2017 yılı Mart ayı rutin Kaymakamlar toplantısında,  toplantı gündeminde yer alan hususları görüşmek üzere bir araya geldiklerini belirterek “Mart ayı kaymakamlar toplantımızı gerçekleştirmek üzere toplandık öncelikli gündemimiz seçim. Seçimle ilgili değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Biliyorsunuz halk oylamasıyla ilgili daha doğrusu takvim başladı 16 Şubat itibari ile ve Bakanlığımız bir kontrol listesi gönderdi. Bizde kaymakam arkadaşlara ilettik. Günlük olarak o listeye göre yapılacakları takip edeceğiz. Biz ilimizde öncelikle hem seçim koordinasyon merkezi diye çalışacak bir merkez kurduk

O merkezi oluşturan arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Seçim başlangıcıyla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptık. Daha sonra siyasi parti il başkanlarıyla bir toplantı yaptık. Basın mensuplarıyla da yapacağız. Gerek görürsek diğer kurumlarla kuruluşlarla da toplantı yapacağız. İlçelerde de kaymakam arkadaşlarımız ilçe şartlarına göre aynı şekilde yapabilirler. Gerek kendi içlerinde koordinasyon toplantısı, gerek siyasi parti temsilcileriyle toplantı, gerek basın mensuplarıyla toplantı yapılabilir. Artık ilçe şartlarına göre onu kendiniz değerlendirin. Bunun dışında tabi bahar geliyor. Baharla birlikte mart ayında pek çok etkinlikler var. Onlara da dikkat edeceğiz. Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadın koordinasyon kurulu önemli bu vesileyle günlerini kutluyoruz. Bunun dışında nevruz var. Yeni bir Mart. Bu konuda da ilimizde gerçi çok sıkıntı olmuyor ama. Yine de gerekli güvenlik tedbirlerimizi alacağız. Yine bu ay içerisinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitler Günü var. Tüm bu takvime gerekli ihtimamı gösterelim. KÖYDES ile ilgili bir şey söyleyemiyoruz çünkü kaynak ve miktar belli olmadı. Usulde belli olmadı. Ama o da bizim sorumluluğumuz değil neticede bakanlıkların ya da bakanlığın, başbakanlığın yürütmesi gereken bir şey. Ama biz hazırlıklarımızı yaptık ona göre bekliyoruz Hemen işlemlere havalar düzelir düzelmez yol ve diğer KÖYDES faaliyetlerine, özel idare hizmetlerine hazır bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

Vali Karahan’ın konuşmasının ardından toplantıda; başta seçim güvenliği olmak üzere, bir önceki toplantıda, yapılması kararlaştırılan işlerin hangi aşamada olduğu ele alınırken bundan sonra yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken önlemler görüşüldü. Toplantıda, ilçeler arasındaki koordinasyon ve KÖYDES projeleri ile ilimiz genelinde yapılan yatırımların gerçekleşme oranları gözden geçirildi. Gecikme yaşanan ve hiç gerçekleştirilmeyen yatırımların gerekçeleri hususunda yetkililer tarafından Vali Karahan’a bilgi sunuldu. Toplantıda ayrıca; eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere devam eden diğer yatırımlarla, il genelindeki emniyet ve asayiş olayları hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Vali Hasan Karahan başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcıları Recep Uzal, Yüksel Çelik, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J. Albay A. İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ve ilgili kurum amirleri katıldı.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/09/vali-kaymakamlarla-secim-guvenligi-toplantisi-yapti/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"