Tiyatroda “Kadın Ölüleri” yoğun ilgi gördü


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Mask-Kara Tiyatrosu’nun hazırladığı “Kadın Ölüleri” adlı oyun, Vahit Sütlaş Sahnesinde tiyatro severlerle buluştu.

Cem Düzova’nın yazıp Nazif Uslu’nun yönettiği yaklaşık 70 dakikalık oyunda; aile içi şiddet, töre cinayetleri, kadın ve çocuk istismarı, haksızlık sonucu ölüm ve intihara sürüklenen kadınların dramı üstün bir performans ile seyirciye anlatıldı. Oyun sonunda oyunculara çiçek takdim eden meclis üyeleri Elvan Oktay ve Hatice Bayburt Oral, ekibi kutlayıp sanatsal başarılarından dolayı tebrik etti.

Sergiledikleri sahne sanatından etkilendiklerini dile getiren ve ekibe Fındık Başımın Tacı Heykeli takdim eden Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez; “Kadınlarımız olmazsa bizler var olamayız. Günümüzde çok çeşitli şiddet olaylarına büyük bir dehşet içinde şahit oluyoruz. Kadın ve erkek insan olarak bir bütündür. Bütün haklara saygı göstermeli ve bu acılara el birliği ile bir son vermeliyiz. Sanatçılarımızı ve emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/10/tiyatroda-kadin-oluleri-yogun-ilgi-gordu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"