TARSİM’den üreticiyi rahatlatacak yenilikler


Son zamanlarda Dünyanın gündemini meşgul eden iklim değişikliği,  tarım ve hayvancılık sektörünü de doğrudan etkiliyor. İklim değişikliğinin beraberinde getireceği risklere karşı çiftçinin üretimini ve varlıklarını güvence altına almak üzere çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren TARSİM, yeni teminatları adım adım uygulamaya alıyor.  Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklanan global risk raporunda, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da iklimsel değişiklik riski birinci sırada yer alıyor. Sadece Türkiye’ye özgü bir sorun olmayan iklimsel değişiklik, dünyanın da sorunu haline gelmiş durumda. TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: “İklimsel değişikliklere bağlı olarak, hiç beklemediğiniz bir yerde ve frekansta çeşitli riskler ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bizim üreticimiz de artık bu gerçeğin bilinciyle ürünlerini ve hayvanlarını teminat altına almak zorunda. TARSİM olarak 2017 yılından itibaren kuru alanda ekimi yapılan buğday ürününde kuraklık teminatını, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanlara hırsızlık teminatını uygulamaya aldık.
Aynı şekilde meyve ağaçları ve asmaların kendileri ile fidanları, çeşitli risklere karşı yeni yıldan itibaren teminat kapsamına alındı.  Bunların yanı sıra daha pek çok yeniliklerimizi üreticimizin hizmetine sunduk.”

YENİ TEMİNATLAR ÇİFTÇİYİ KORUYOR

Yeni teminatlar hakkında detaylı bilgi veren Genel Müdür Satoğlu, “Özellikle kuraklık teminatı için çok gelişmiş bir model uyguluyoruz. Dünyadaki örneklerin hiçbirinin gerisinde değiliz, hatta birçok noktada onların ilerisinde bir model. Şu ana kadar toplam 865 binin üzerinde poliçe tanzim olundu, bunun 65 bin adedi kuraklık verim sigortası poliçesidir. Yıl sonuna kadar yapacağımız yoğun eğitim ve tanıtım faaliyetleriyle, üreticilerimizin Kuraklık Sigortası’ndan ve diğer yeni uygulamalardan haberdar olmasını sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışacağız. Öte yandan, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortalarında hırsızlık, yetiştiriciler tarafından yoğun bir şekilde talep edilmekteydi. Yeni yıldan itibaren hırsızlık ve hırsızlık teşebbüsü sonucu meydana gelen zararlar teminat kapsamına alındı. Aynı şekilde meyve ağaçları ve asmaların kendileri ile fidanları, dolu,  fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskını, taşıt çarpması ve kar ağırlığı risklerine karşı teminat kapsamında. Ayrıca, açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen tavuk, hindi, devekuşu, kaz ve ördekler, (Dar Kapsamlı “Hastalıklar Hariç” Tarife ile) Kümes Hayvanları Hayat Sigortası kapsamında teminat altına alındı. Yine ekonomik değere sahip olan asma yaprakları, dolu, fırtına, yangın, hortum, sel ve su baskını, deprem ve heyelan riskleri nedeni ile meydana gelen zararlara karşı teminat kapsamına alındı ve yağmur riskinin kiraz ürününün olgunlaşma döneminde neden olduğu miktar kaybı üreticinin hizmetine sunuldu” diye konuştu.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/06/tarsimden-ureticiyi-rahatlatacak-yenilikler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"