Tarımda Kadın Girişimcilerin Güçlendirilmesi Eğitimi


Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, KOSGEP Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürütülmekte olan ‘Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı’ kapsamında; ilki Bulancak’ta düzenlenen kursun ikincisi 15-20 Mart tarihleri arasında Giresun merkezde düzenlendi. 25 genç kadın girişimcinin katıldığı programla ilgili olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Muhammet Angın şu açıklamayı yaptı.

“Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı 2017 yılında “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor’’ ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş arası genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması mevcut istihdam olanaklarının korunması amaçlanmıştır. Son kurs ise Nisan ayında Espiye ilçemizde düzenlenecektir.

Böylece toplam 75 kadın çiftçimize İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ (32 saat süreli: 4 gün eğitim+1 günde iş fikrinin projeye dönüştürülmesi) verilerek birinci aşama tamamlanmış olacaktır.

Bu eğitimi alan kadınlar, 15 gün içinde projelerini hazırlayarak il komisyonuna sunacaklar. İl içinde oluşturulan komisyon tarafından projelerin değerlendirmesi yapılarak dereceye giren ilk 3 proje belirlenecektir. Daha sonraki aşamada, 16 ilde dereceye giren projeler Türkiye Finali için Bakanlığımıza gönderilecek ve komisyon tarafından değerlendirmesi yapılarak dereceye giren projeler belirlenecektir. Bakanlığımızca tespit edilecek bir ilde ödül töreni düzenlenerek dereceye giren projelere destek ödülleri verilecektir.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/21/tarimda-kadin-girisimcilerin-guclendirilmesi-egitimi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"