Memur-Sen’den “Sistem Değişikliği” paneli


Giresun MEMUR-SEN İl Temsilcisi Sami Şimşek 16 Nisan Anayasa Referandumu ile ilgili tertipledikleri panele üyeleriyle beraber, tüm vatandaşları da davet ederek, şu açıklamalarda bulundu:

“16 Nisan 2017 Anayasa Referandumunu darbe anayasalarından, vesayetçi yönetimlerden, çift başlı parlamenter sistemden kurtulmak için bir milat olarak görüyoruz. Cumhuriyetin kurulmasından bu yana parlamenter sistemle yönetilen ülkemiz; sistemin birçok kez tıkanmasına, yetki çatışmalarının yaşanmasına, kısa vadeli hükümetlerin kurulmasına şahit oldu. Bu istikrarsızlıklar yaşanan darbelere, vesayetçi yönetimlere, ekonomik krizlere zemin hazırladı. Terör örgütlerinin bile bu istikrarsızlıktan nemalandığını, doğan boşlukları fırsat bilip, ülkemizde yuvalandığını da söylemek yanlış olmayacaktır.

15 Temmuz’daki Hain Darbenin failleri FETÖ/PDY terör örgütü de ne yazık ki, bu parlamenter sistemin getirdiği istikrarsızlıktan faydalanarak, devletimizin her kademesine sinsice yerleşmiş oldu. Teröre binlerce askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı kurban vermiş bir millet olarak, artık doğru kararlara imza atmak en ulvi vatandaşlık görevimizdir.

18 maddelik Anayasa değişikliğine parti ve kişi karşıtlığı mantığıyla bakarak, ön yargılı olumsuz görüş sergileyenlere bir anlam vermiş değiliz. Bu tür yaklaşımda olanlar, kişisel egolarını bir kenara bırakıp, ülke ve millet yararına bir iş yapılıyorsa ona katkı sağlayıp, objektif karar vermiş olsalar, hem kendileri, hem de ülkemiz kazanmış olacaktır.

Bu nedenle 16 Nisan’da oylayacağımız Cumhuriyet tarihimizin en önemli Anayasa değişikliğinin 18 maddesini tüm yönleriyle, akıllarda soru işareti kalmaması için, 11 Mart Cumartesi günü Saat: 17.30’da Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY ile uzman konuklarımızın panelist olarak katılacakları “Sistem Değişikliğini Konuşuyoruz”  adlı panelimize tüm halkımızı davet ediyoruz.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/10/memur-senden-sistem-degisikligi-paneli/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"