Köpek Maması Çeşitleri Neler?


Ev ortamları ve şartları uygunsa hayvanseverlerin sahiplenmeyi en çok tercih ettikleri evcil hayvanlardan biri de köpekler. Kendilerine adeta sadık bir dost olacak köpeklerinin beslenme düzenini ve bakımını sağlamak her ne kadar hayatlarına bir sorumluluk daha ekleyecekse de, onunla geçirecekleri mutlu anları yaşamak ayrı bir keyif olacaktır.

Siz de bir köpek sahibi olmak istiyorsanız, ev ortamınızın hangi ırktan köpeğe uyum sağlayabileceğini göz önünde bulundurarak köpek tercihinizi yapmalısınız. Köpeğinizin ırkını ve yaşını belirleyerek seçiminizi yaptıktan sonra, öğrenmeniz gereken en önemli konu onu nasıl besleyeceğiniz. Piyasada satışa sunulan köpek maması çeşitleri arasından sevimli dostunuza en uygun mamayı seçmek ve almak onun sağlıklı beslenmesi adına önem içeriyor. Köpek maması seçerken dikkate almanız gereken kriterler öncelikli olarak köpeğinizin yaşı ve ırkı olacak. Mama alırken dikkat edeceğiniz bir unsur köpeğinizin damak zevki olacak. Hoşuna giden mamayı deneyerek belirleyebilirsiniz.

Köpeğinizi hem kuru hem de yaş mamalarla besleyebilirsiniz. Dostunuz ihtiyaç duyduğu tüm mineral ve vitaminleri kuru köpek mamaları vasıtası ile alacak. Kuru mama çeşitlerini birçok kaliteli marka altında,  farklı ölçülerde hazırlanmış paketlerde satın alınabiliyor.  Yavru, yetişkin ve yaşlı köpekler için üretilmiş farklı mama çeşitleri mevcut. Yavru köpek sahibi olacaksanız büyük ırk yavru köpekler ve küçük ırk yavru köpekler için üretilmiş mamalardan seçiminizi yapabilirsiniz. Kuru mama çeşitleri içeriklerine göre de çeşitlilik gösteriyor. Kuzu etli ya da geyik etli, tahıllı veya tahılsız, pirinçli ve tavuklu ya da balık etli mamalar arasından köpeğinizin damak zevkine göre seçim yapabilirsiniz.

Köpeğinizin sağlık sorunları varsa, bu sorunlara uygun olarak üretilen mama çeşitlerine yönelebilirsiniz. Alerjisi olan köpekler için hipoalerjenik kuru köpek maması, formunu koruyabilmesi ve ve kilo almaya yatkınsa fazla kilo almasını önleyecek düşük kalorili/light köpek maması, sindirim problemleri olan bir köpeğin beslenmesine uygun özel olarak üretilmiş kuru köpek maması ve deri/tüy hassasiyeti olan köpekler için özel kuru köpek maması çeşitleri bulunuyor. Sağlık sorunu olan bir köpeğin nasıl besleneceği konusunda veterinerinizden bilgi alabilirsiniz.

Mineraller, vitaminler, protein ve aminoasitler bakımından zengin yaş mamalarla da köpeğinizi besleyebilirsiniz. Yaş mamaların et parçacıklı ve pirinçli, hindi etli, kuzu etli ve tahılsız, balıklı gibi farklı içeriklerle hazırlanmış çeşitleri bulunuyor. Köpeğinize eğitim verirken ödül mamalarından da faydalanabilirsiniz.

Köpekleriniz için gerekebilecek her türlü köpek maması çeşidini ve malzemelerini satın alınabileceğiniz güvenilir sanal mağazalardan biri de petzimo.com. Petzimo’da alışveriş yapmak hem kolay hem de zevkli. Yapmanız gereken sadece http://www.petzimo.com web sitesine üye olmak ve pratik bir şekilde pet  shop malzemelerini kredi kartı ile satın almak.  Sanal mağazadan yaptığınız alışverişler adresinize teslim edileceğinden dolayı kendiniz taşıma işi ile de uğraşmayacaksınız.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/31/kopek-mamasi-cesitleri-neler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"