KARKON HEYETİ BAŞKAN AKSU’YA PROJELERİNİ ANLATTI


Karadeniz Konfederasyonu KARKON Genel Başkanı Sıtkı Ada ve Karadeniz Federasyonu Başkanları Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu ziyaret edip, sosyal ve ekonomik projeleri hakkında bilgi verdiler.
KARKON Genel Başkanı Sıtkı Ada, konfederasyon olarak, “ Haydi Köyümüze Geri Dönelim” projesi hazırlayıp, ilgili bakanlıklardan destek sağladıklarını, büyük kentlerde yaşayıp, köyüne dönenlere, inek, petek, koyun desteği sağlanacağını söyledi. Ada, ayrıca İstanbul’a eğitim için gelen gençlere gelenek ve göreneklerini unutmamaları için çeşitli etkinlikler yapacaklarını sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu; Giresun nüfusunun üç katından daha fazlasının gurbette yaşamak zorunda kaldığını belirterek; “ İnsanlar köyünü, kentini isteyerek terk etmiyor. Geçinemediği için büyük kentlerde gelecek arıyor. Özellikle İstanbul’da yoğunluk var. İstanbul bu yükü daha nasıl taşır bilemiyorum. Türkiye kaynaklarını planlamada başarısız. Teşvikler, bölgesel olmalı. Her bölge ürettiği ürüne göre teşvik edilmeli. Örneğin Giresun’da tekstil teşvik kapsamında, fındık tesisleri değil. İnsanları doğduğu yerde doyurmamız gerekiyor. Aksi taktirde göçü önleyemeyiz. İstanbul ve büyük kentlerde her şey daha pahalı ve zor. KARKON’u oluşturan tüm federasyonları, projelere katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.
KARKON Genel Başkanı Sıtkı Ada Başkan Aksu’ya plaket ve proje dosyası verdi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/22/karkon-heyeti-baskan-aksuya-projelerini-anlatti/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"