Kardeş şehir Alba'dan, Aksu'ya ziyaret


Giresun’un kardeş şehir olduğu İtalya’nın Alba kenti Belediye Başkanı Maurizio Marello, İtalya’nın eski Türkiye Büyükelçisi Carlo Marsili, Fındık Derneği Başkanı Flavio Borgna ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti.
Başkan Aksu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; "Bir çok ortak yanımız var. Bu kardeşliğin büyümesi ve sonsuza kadar sürmesini diliyorum" dedi.

Belediye girişinde konuklarını çiçeklerle karşılayan Başkan Aksu, Giresun hakkında bilgi verdi.
Aksu şu ifadeleri kullandı; "Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Çok ortak noktamız var. Giresun, 5000 yıllık tarihi olan Venedik ve Cenevizliler zamanında deniz ticaretinin asıl olduğu merkezlerden bir tanesidir. Giresun’a dünyadaki fındığın merkezi diyebiliriz. Aynı zamanda kirazın dünyaya yayıldığı bir kenttir. Kiraz 2 bin yıl önce Japonya başta olmak üzere Avrupa’nın belli noktalarına buradan yayılmıştır.
İl genel nüfusumuz 450 bin, kent nüfusu 110 bin dolayındadır. Ancak dünya üzerinde 2 milyonun üzerinde Giresunlu olduğu biliniyor."

İtalya Alba Belediye Başkanı Maurizio Marello, Giresun hakkında güzel bilgiler aldıklarını ifade edip; “Alba’nın 6 kardeş şehri var. Giresun için fındık kardeşliği diyebiliriz. Burada sıcak bir karşılama oldu. Kendimizi evimizde hissettik. Başta Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu olmak üzere kardeş şehir olmamızı sağlayanlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, konuklarına özel tasarım, gümüş fındık çotanağı hediye etti. Alba Belediye Başkanı Belediye Başkanı Maurizio Marello ise Başkan Aksu’ya kentin bir albümünü ve Alba armalı bir saat hediye ederek; “Baktığınızda bizi hatırlamanız için“ dedi. Kardeş Şehir Alba’dan gelen misafirler Ticaret Borsasını ziyaret etti.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="25616,25615,25614,25613,25612,25611"]
Başkan Temel Yanıkoğlu ve Meclis Başkanı Harun Aydın tarafından karşılanan heyet dünya da fındık alanında bir ilk olan fındık lisanslı deposu ve fındık spot borsasını gezdiler. Başkan Yanıkoğlu, 12 milyon Euroya mal olan tesislerin AB fonları ve Türkiye kaynakları ile yapıldığını, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun projeye her aşamasında destek olduğunu, İtalya ile olan fındık diyalogunun kardeş şehir Alba ile güçlenmesini arzu ettiklerini söyledi.
Alba heyeti daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Başkan Hasan Çakırmelikoğlu, misafirlerine Giresun ekonomisi hakkında bilgi verdi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/27/kardes-sehir-albadan-aksuya-ziyaret/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"