Kadın çiftçiler Cumhurbaşkanı ile bulaşacak


8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Milli Tarım Projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ankara'da yapılacak olan etkinliğe Giresun’dan 25 kadın çiftçi iştirak edecektir.

Kadın çiftçi kafilesini etkinliğe katılmak üzere Ankara’ya uğurlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizde halen tarımda çalışanların %48’si kadın olup, ülke genelinde işgücüne katılanların da % 66’sını kadın çiftçiler oluşturmaktadır. Kırsalda üretimin her aşamasına aktif bir biçimde katılan kadınlar; tüm dünyada sosyo-ekonomik sürekliliğin anahtarı ve kalkınma süreçlerinin hayati ve olmazsa olmaz unsurlarıdır. Birçok ülkede tarımsal işgücünün belkemiğini oluşturmakta, Gayri Safi Milli Hasılanın %35-45'ini, gelişen dünyanın gıda ihtiyacının %50'den fazlasını üretmektedirler.

Bakanlığımız son yıllarda kadın çiftçilerin, tarımsal üretimin tüm aşamalarında desteklenmesine yönelik yeni projeler uygulamaya koymuştur ve ilimizde de bu yönde memnuniyet verici ilerlemeler kaydedildiği gözlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/10/kadin-ciftciler-cumhurbaskani-ile-bulasacak/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"