"HÜKÜMETİ HALK SEÇECEK"

KYK ‘da kalan öğrencilere yeni anayasayı anlatan AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk, "Cumhurbaşkanlığı sisteminde hükümeti halk kuracak" diye konuştu.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Kredi Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencileri ile ‘Kariyer Sohbetleri’ kapsamında bir araya geldi.
Milletvekili Öztürk, programda yaptığı konuşmasında getirmek istedikleri Cumhurbaşkanlığı sisteminde halkın hükümeti kuracağını söyledi.
Öztürk, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dediğimiz sistemde meclis seçimi ile hükümet seçimi eş zamanlı yapılıyor. Meclisi halk seçiyor. Meclisin temel görevi yasama görevi. Hükümeti de, hükümeti kuracak Cumhurbaşkanını da halk doğrudan seçiyor. Parlamenter sistemde hükümetin kim olacağını halk henüz bilmiyor. Onu Cumhurbaşkanı görevlendirince biliyor. Ama Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde halk hükümeti kuracak Cumhurbaşkanını doğrudan seçiyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin istikrarı sağlayacağını savunan Öztürk; "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde daima tek başına hükümetler var. Seçimler 5 yılda bir yapılıyor. Erken seçim derdi yok. Hükümetin bozulma derdi yok. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi parlamenter sisteme göre Türkiye’ye daha iyi istikrar getirecektir. Tüm Dünya’da örnekleri zaten ortada” diye konuştu.
Sabri Öztürk konuşmasında daha sonra özetle şöyle dedi: "Artık koalisyon derdi filan yok. Fransa’da sürekli tek başına hükümetler kuruluyor, erken seçimler olmuyor. Tüm seçimler zamanında ve Fransa çok istikrarlı kalkınmış bir hükümet haline geliyor. Şuanda Dünya da en ideal uygulanan sistem, başkanlık  sistemi. Başkanlık sisteminin en iyi uygulandığı ülke Amerika. Amerika’da 200 yılı aşkın süre bu sistem uygulanıyor ve şu anda Amerika’da en son seçilen başkan Trump 45’inci başkan. 200 küsur yılda 45’inci başkan geliyor, bizde ise 90 küsur yılda 65 tane hükümet değişiyor. %50 oyla seçiyor. Yani Cumhurbaşkanı’nın seçilebilmesi için halkın oylarının yarıdan bir fazlasını yani %50 artı biri alması lazım. Peki, çok aşırı uç, belki terör sempatisi olan bir siyasi parti halkın %50 desteğini alabilir mi? Alamaz. Koalisyon kurma imkânı var mı, yok. Halk hükümeti kuracak Cumhurbaşkanı’nı doğrudan, direkt seçiyor. İşte parlamenter sistemde her zaman koalisyon çıkma ihtimali var, ben 45 yaşındayım. Benim düşüncelerimle, önceliklerimle, benim değer yargılarımla sizinkiler aynı olmayabilir. Gençlerinde duygularını, düşüncelerini, sorunlarını Meclis kürsüsünde dile getirecek genç parlak arkadaşlara ihtiyaç var. Ama bu demek değil ki tüm milletvekilleri 18 yaşında olacak. Yani gençlerin kitlesine göre onları mecliste temsil edecek. İlla ki 18’de olmayabilir 20 olur, 22 olur, 23 olur, 25 olur."

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/31/hukumeti-halk-sececek/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"