CHP’DEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI


CHP İl Kadın kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Meydanında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe CHP Milletvekilleri Bülent Bektaşoğlu ile Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da katıldılar.

CHP 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Atatürk Meydanında etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe CHP’li yöneticilerin yanı sıra Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ile CHP PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte konuşan CHP İl kadın kolları Başkanı Fatma Demiroğlu Altuntaş, Türkiye’de kadına yönelik şiddet hareketlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. 2017 Türkiye sinin kadınlar açısından iç açıcı geçmediğini vurgulayan Altuntaş, kadınları 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa oylamasında hayır demeye çağırdı. Altuntaş; “Emeğin özgürlüğün ötesinde laik cumhuriyet tehdit altındadır. Tek adam meşruiyetini yasalaştırmak için referanduma gidiliyor, bilinsin ki kadınlarımızın kararı hayırdır” dedi.

Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu da 16 Nisan’da yapılacak olan halk oymasına değindi. Bektaşoğlu; “Bu oylamada kadınlar ne derse o olacak. Ülkemizin kaderini, çocuklarımızın geleceğini onlar belirleyecek. Ben inanıyorum ki kadınlarımız cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkacaklar” dedi.

CHP PM Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da yaptığı konuşmasında, “15 yıldır Türkiye’ de kadınların günü yok. Yürütme, yargı, yasamanın bir araya getirildiği hiçbir ülke yok. Bize demokrasiden vazgeçip diktatörlüğe geçmek için meydan meydan dolaşıp anlatan bir anlayışta dünyada yok. Aslında Türkiye Cumhuriyetini yok edilmek isteniyor” dedi.

CHP’liler daha sonra Gazi Caddesindeki esnafları ziyaret ederek anayasa referandumu ile ilgili bilgilendirme yaptılar.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/09/chpden-kadinlar-gunu-kutlamasi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"