CANİKLİ’DEN 5 AÇILIŞ BİRDEN


Başbakan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, dün yapımları tamamlanan Görele Gençlik Merkezi ile İmam Hatip Orta Okulu ve Lisesi ile Espiye Devlet Hastanesi ve Emniyet Müdürlüğü'nün açılışlarını gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli bir dizi açılış ve temel atma törenleri için Giresun'a geldi. Giresun'da ilk açılışını Görele Gençlik merkezi, İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi ile gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ardından Espiye'ye gelerek burada yapımı tamamlanan İlçe Devlet Hastanesi ile İlçe Emniyet müdürlüğü hizmet binalarının resmi açılışlarını gerçekleştirdi gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Avrupa ülkelerinin terörle kucak kucağa hayır kampanyası yürüttüğünü de ifade eden Başbakan Yardımcısı Canikli; “16 Nisan tarihinde bir halk oylaması olacak. Şuan ülkemizde uygulanan sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Şuan Almanya terör örgütleriyle birlikte hayır kampanyası yürütüyor. Madem bizim sistem çok güzel alın kendi ülkenizde kullanın. Neden kendi ülkenizde uygulamıyorsunuz. Şuan uygulanan sistem çatışmayı,  kavgayı tetikleyen bir sitem. Şu anda aynı yetki hem cumhurbaşkanına hem de başbakana veriyor. Bu da çatılmayı meydana getiriyor. Bunun birçok örnekleri mevcuttur.2007 yılına kadar kavga etmeyen Cumhurbaşkanıyla başbakan kalmadı. Bu tarihten sonra kavga yaşanmadı çünkü aynı amaca yürünüyordu. Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider vardı. Bu sistem kavgayı körüklüyor. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bu ülke her zaman güçlü yönetimlerle yönetilmelidir. Bu yönetim güçlü yönetimi garanti altına alan bir sistemdir. Güçlü yönetim, güçlü yasama güçlü kılan bir sistemdir. Şu anda yürütmeyle yasama arasında karmaşa var. Bu konuda inanılmaz yalanlar söyleniyor. Milletin kafasını karıştırmak isteniliyor. Deniliyor ki Cumhurbaşkanına inanılmaz yetki veriliyor. Oysa 82 Anayasası'nda Kenan Evren’le Cumhurbaşkanına yetki verilmiş. Ayrıca halk desteğiyle seçilen Cumhurbaşkanımız o yetkiyi almış. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın yetkiye ihtiyacı yok” dedi.

“FETÖ VE PKK HAYIR DİYORSA MİLLET NE YAPACAĞINI BİLİR”

Terör örgütleri hayır diyorsa milletin evet demesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Canikli; FETÖ ile PKK hayır kampanyası düzenliyor. Onlar hayır diyorsa bu millet ne demeli. Buradan bile yola gitsek yapmamız gereken ortada. PKK evet çıkmasını istemiyorsa demek ki yapmak istediğimiz doğrudur. Biz bu milleti hiç kandırmadık, yalan söylemedik. Bu milletin feraseti inanılmaz. Hizmet etmeyene tekmeyi vuruyor. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin emrindeyiz. Yetkiyi milletten alıp başkasına hizmet etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Biz bu millete güveniyoruz” dedi.

Haber: Yeşilgiresun

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/24/canikliden-5-acilis-birden/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"