Bektaşoğlu’ndan, Öztürk’e "Muhtar" tepkisi

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu muhtarlara gönderdiği mektubu eleştiren, AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk’e cevap verdi. Bektaşoğlu, "Öztürk kendisini muhtarların sözcüsü gibi görüyor" dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Anayasa tasarısına hayır çağrısını tekrarlayarak, “Kurtuluş savaşı vererek Cumhuriyeti kuran atalara sahip Giresunlular, oylarıyla Cumhuriyeti ve en önemli kurumu TBMM’yi koruyacaktır” dedi.
AKP Milletvekili Sabri Öztürk’e de cevap veren Bektaşoğlu, “Şeyh Sait’e duamız da tasarıya evet’imiz de yok” ifadesini kullandı.

“SABRİ ÖZTÜRK KENDİNİ MUHTARLARIN SÖZCÜSÜ GİBİ GÖRÜYOR”

“Bu anayasa tasarısı tuzaklarla doludur” diyen Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “TBMM’nin yok sayıldığı, milletvekillerinin saray noteri gibi görüldüğü bir düzen hedeflenmektedir.  Evet denmesi halinde demokratik parlamenter sistem, cumhuriyet ve demokrasinin bütün kurumları ortadan kalkacak, yasama, yargı, yürütme partili olan tek bir adam yönetimine bırakılacaktır.  O tek adam bütün ülke halkı adına düşünüp karar verecek, kimin hangi görevi yapacağını o belirleyecek, imzaladığı her şey kanun sayılacaktır” ifadesini kullandı.

AKP Giresun Milletvekili Sayın Sabri Öztürk’ün muhtarlara yazdığı mektubu eleştirmesine tepki gösteren CHP Milletvekili “Cımbızıyla çektiği bir cümle üzerinden bir algı yaratmaya çalışmaktadır. Bizim yazdıklarımızla meşgul olacağına çıkıp bu anayasayla kurulmak istenilen rejimi anlatmalıdır. Muhatabımız Öztürk değildir. Kendisini onların sözcüsü gibi görmemesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. O mektubu biz kendisine değil, muhtarlara gönderdik. İkincisi bizim ‘kafamız karışık’ değil, net... Bu anayasanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Öztürk eğer istiyorsa mektup değil ama eski-yeni karşılaştırmalı bir anayasa kitapçığı göndererek bilgilenmesini sağlarız” dedi.

Bektaşoğlu, anayasayla tanınan yetkilerle Başkan olan kişinin, TBMM’yi feshetme, yasama, yürütme, yargının hukukunu kullanma hakkına sahip olacağını belirterek şu görüşleri dile getirdi: "İstediğini bakan yapabilecek, sayısı belli olmayan başkan yardımcısı seçebilecektir. Yaptığı bütün uygulamalar da yargı denetimine tabi olmayacaktır. Bunların hangisi gerçek değildir?  Nitekim Sayın Öztürk de mektubun sadece bir cümlesine karşı çıkarak bunu doğrulamıştır.”

“TASARI YOKKEN BOŞ KAĞIDA İMZA ATAN SABRİ ÖZTÜRK EVET DEMEK ZORUNDA”

Bülent Bektaşoğlu, açıklamasında “arkadaşları gibi boş kağıda imza atarak böylece daha metin bile belli olmadan anayasaya evet taahhüdünde bulunan ve oyunu göstere göstere atmak zorunda olan milletvekillerinden birisi olarak tarihe geçen Sabri Öztürk’ün,  kafa ve akıl konusunda kimseyi eleştirme hakkı yoktur. Sadece cumhuriyet ve demokrasiyi değil; kendisinin, geçmişten bugüne kadar kader birliği yaptığı arkadaşlarının, sonuç ne olursa olsun siyasi varlığını ortadan kaldıracak olan bir tasarıyı savunmaları akıl ve izan işi değildir. Tasarı hayırla reddedilirse, Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM yerinde kalacaktır. Hatta Sabri Öztürk bile belki de eğer hakkında olumsuz bir karar verilmezse, üzeri çizilmezse, milletvekili olarak siyasi yaşamına devam edecektir” ifadesini kullandı.

“MUHTARLARIMIZI AYAĞIMIZA ÇAĞIRMIYORUZ”

Bektaşoğlu muhtarların AKP tarafından toplantıya çağırmasını da eleştirerek, “Bizim bir farkımız var: Muhtarlarımızı İktidarın memuru yerine koymuyoruz, devletin makamlarını kullanarak ayağımıza çağırmıyoruz, onların ayaklarına gidiyoruz. Hizmetle de tehdit etmiyoruz. Oy pazarlığı da yapmıyoruz Bütün muhtarlarımızı, görüşleri ne olursa olsun halkımızın temsilcileri olarak görüp makamlarına saygı duyuyor muhtarlıkları demokrasinin kurumu olarak görüyoruz. Şimdi muhtarları hatırlayan Öztürk, TBMM’de onların yöreleriyle ilgili hangi çalışmayı yaptı” dedi.

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/29/bektasoglundan-ozturke-muhtar-tepkisi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"