AK Partili Cemal Öztürk, “Gençlerin önünü açıyoruz”

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak referandum ile ilgili çalışmalarını gençlerle bir araya gelerek sürdürdü.

AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından açılan AK Kafede kahvaltı programında ve akabinde Giresun Üniversitesi Güre yerleşkesinde kantin buluşması etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelen Milletvekili Öztürk, öğrenci evi ziyaretinde de bulunarak gençlere anayasa değişikliği paketi ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler verdi.

Gençlerin siyasette daha fazla görev alması, daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Öztürk, siyasetin gençleşmesini, eğitimli, donanımlı gençlerin ülke meselelerinde söz sahibi olmasını hedeflediklerini belirtti.
Milletvekili Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçilme yaşını 30’dan 25’e indirerek ilk adımı atmıştık. Şimdi seçme ve seçilme yaşını eşitliyor, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi 18 yapıyoruz. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz, siyasette görev alabilecek, söz sahibi olabilecek.

Mecliste gençliğin, gençler tarafından temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz, gençlerimize güveniyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin geleceği gençlerimize emanet. Sorumluluk üstlenen, kendine güvenen, dünyayla rekabet eden bir gençlik için 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘evet’ diyoruz."

‘GENÇLERİN DEMOKRASİYE VE SİYASETE KATILIMI ARTIYOR’

Yeni sistemle birlikte gençlerin demokrasiye ve siyasete katılımının artacağına dikkat çeken Öztürk, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yeni sistemde Meclis güçleniyor, milletvekilleri güçleniyor. Mevcut sistemde kanunları Hükümet hazırlayıp teklif ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde bütçe kanunu dışında, tüm kanunlar milletin talep ve ihtiyaçlarına göre sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkacak. Cumhurbaşkanlarının aldığı kararlar Meclisin onayına sunulacak. Meclisin aynı konuda kanun çıkarması durumunda, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri hükümsüz hale gelecek. Eski düzenlemede Meclisin HSKY’ya üye seçme hakkı yoktu. Şimdi ise yeni düzenlemeyle HSK’nın 13 üyesinin 7’si Meclis tarafından seçilecek. Milletvekili sayısı 550’den 600’ya çıkacak. Bu düzenlemeyle temsiliyet genişleyecek, artan nüfusun Mecliste temsili sağlanacak. Vatandaşımız kendi ilinde daha fazla temsilciye sahip olacak. Siyasette daha fazla temsil imkânı sağlanacak. 18-24 yaş arası gençlerin milletvekili seçilmesi ile genç nüfusu yüksek olan ülkemizde gençlerin bakış açısı siyasete daha fazla yansıyacak.”

"http://www.giresunhaberci.com/2017/03/31/ak-partili-cemal-ozturk-genclerin-onunu-aciyoruz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"