SP Merkez İlçe Kongresi yapıldı

Saadet Partisi 5. Olağan Merkez İlçe Kongresi yapıldı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mesut Doğan, Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, İl Başkanı Ömer Öztürk partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

Yoğun bir ilginin olduğu kongrede gündeme dair açıklamalarda bulunan Mesut Doğan anayasa referandumu ile ilgili olarak hükümetin beyanatlarında çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamaların ve verilen beyanatların en büyük tehlike olan, kutuplaşmayı körüklediğine dikkat çeken Doğan, “Kesin olan bir şey var 64 gün sonra sona erecek olan Anayasa Referandumu. Bu süreçte konuşmalarımıza çok dikkat etmeliyiz. 64 gün sonra birbirimizin yüzüne bakamayacağımız cümleler kullanmamalıyız. Unutmamalıyız ki referandumdan evet çıkarsa Türkiye’nin bütün sorunları bitip Türkiye düzlüğe çıkmayacak, Türkiye çağ atlamayacak. Hayır, çıkarsa da kıyamet kopmayacak, var olan hükümetin hükümetliği devam edecek” dedi.

Doğan, “Cumhurbaşkanımız da görevine devam edecek. Olaya alt tabandan böyle bakmak gerekiyor” dedi.

Saadet Partisi olarak, bu referandum da evet veya hayır diyenlerden farklı olarak olayı değerlendirdiklerini söyleyen Doğan, “Referandumun içerdiği maddeleri okumadan evet veya hayır diyenler ile bu olaya kahramanlık veya hainlik penceresinden bakanlardan da değiliz ve uzağız. Bu konu kamuoyuna geldiğinde hiç popülizm yapmadan, hiç polemik yapmadan düşüncelerimizi yetkililere ilettik ve mektuplar gönderdik. Dedik ki tehlikeler var, eksiklikler var, fazlalıklar var ve endişelerimiz var” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Doğan, bu anayasanın kişiye özel, günü kurtarmaya yönelik değil, bütün ülkeyi kucaklayan, geleceği inşaya yönelik olması gerektiğini ifade etti.

Referandum çalışmalarına başlayan Sayın Cumhurbaşkanının ‘bu bir sistem değişikliğidir’ ifadelerini kullandığını belirten Doğan, “Bu aslında bir sistem değişikliği değil, sadece isim değişikliğidir. Eğer bu bir sistem değişikliği ise o zaman soruyorum, Siz hala Amerika ve İsrail ile işbirliğine devam edecek misiniz? Etmeyecek misiniz? Siz hala faizci kapitalist ekonomik düzene devam edecek misiniz? Etmeyecek misiniz? Eğer devam edeceksiniz, sistem değişse ne olur, değişmese ne olur. Bu ülkenin sistemden önce zihniyet değişikliğine ihtiyacı var” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"