Kamu Sen’den Hocalı Katliamı kınaması

http://www.giresunhaberci.com/wp-content/uploads/2016/12/arif-cetinkaya.jpg
Kamu Sen Giresun Şubesi Başkanı Arif Çetinkaya, Hocali Katliamı’nın 25.yıl dönümünde olayı kınayan bir açıklama yaptı. Çetinkaya açıklamasında, "Bugün 26 Şubat 1992 de Karabağ 613 Türk'ün katledilişinin 25. yıl dönümüdür. Türk Milleti için bir felaketin, İnsanlık tarihi açısından ise utanç ve kara lekenin yıl dönümüdür.

Rusya'nın 366. Alayının desteğindeki Ermeniler 25 Şubat 1992 gecesi Türk Yurdu Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasına girerek 83 ü çocuk, 106'sı kadın olmak üzere 613 Türkü hunharca katletmişlerdir. Yaralılar ise 1.000'in üzerindedir. Yaralılardan 487 si ağır yaralıdır. 1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. 150 kişinin yaşayıp yaşamadığı belli değildir. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başları kesildiği görülmüştür. Saldırılar sırasında Hocalı'da yaşayan Ahıska Türkleri de evlerinde yakılarak öldürülmüştür. Katliamın ilk gecesinde sekiz aile tamamen katledilerek yok edilmiştir.

Türk Milletini soykırım ile suçlayan Ermeniler Hocalı'daki gibi daha önce de benzer soykırımı Anadolu'da birinci dünya savaşı yılları ve sonrasında Türklere uyguladılar.

Caniler Hocalı'da Anadolu'da olduğu gibi çocukları, kadınları, yaşlıları öldürmekle kalmamış vahşi bir hayvan gibi öldürülen insanların çeşitli organlarını parçalamışlardır. Biz, Türk milleti adına bir kez daha haykırıyoruz: Türkiye'deki ve Azerbaycan'daki herkes biliyor ve bilmelidir ki, Azerbaycan ve Türkiye toprakları bizim namusumuzdur. Türkiye ve Azerbaycan'ın bir can, bir millet 2 devlettir. Bunun içindir ki Azerbaycan bizim komşu ülkemiz değil, 400 milyon Türk'ün yaşadığı coğrafyada göz bebeğimizdir. Çünkü burada emperyalist güçlerin bölgedeki maşası zalim Ermenistan'a karşı Türklük adına, vatan ve millet aşkına bir mücadele vardır. Bilinmelidir ki, bizim için Ankara, Adana, Kars, Ardahan nasıl vatan toprağıysa; Karabağ da vatanımızın toprağıdır; Türkün öz yurdudur. Burada, Hocalı gibi insanlık ayıbının yaşandığı, soykırımın dünyanın gözleri önünde yapıldığı ama Batı'nın sessiz kaldığı, Türk'ün yüreğinin sızladığı bir dram yaşanmıştır.

Türkiye Kamu-Sen olarak Karabağ yeniden vatan topraklarına katılmadıkça yüreğimizdeki acının dinmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmeli, dünden bu güne işlediği insanlık dışı vahşetin hesabını insanlık karşısında vermelidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 26 Şubat 1992’yi Ermenilerin Hocalı'da Türklere Soykırım uyguladığı gün olarak kabul etmelidir. Dünya'da da 26 Şubat Hocalı Soykırımı günü olarak kabul edilmelidir. Türkün öz vatanı Karabağ bir an önce Azerbaycan'a geri verilmelidir.
http://www.giresunhaberci.com/2017/02/27/kamu-senden-hocali-katliami-kinamasi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"