CHP’DEN TRT’YE SUÇ DUYURUSU

CHP Merkez İlçe Yönetimi TRT’nin Belgesel kanalında yayınlanan ve Osman Ağa’ya hakaret edilen yayınla ilgili olarak Cumhuriyet savcılığına şikayette bulundu.

CHP Giresun Merkez İlçe Yönetimi TRT’de yayınlanan ve Osmanağa’nın hayatını anlatan belgesel ve sorumluları için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunup şikayetçi oldu.  CHP Merkez İlçe Yönetiminden konuya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: “Değerli Giresunlular devletin kanalı olarak bizlerin vergileriyle yayın hayatını idame ettiren TRT Belgesel kanalı Giresun ve onun öz değerlerine karşı bir karalama ve aşağılama kampanyasına girişmiş bulunmaktadır. Hiçbir tarihi gerçeklikle bağdaşmayan alçakça ve nefret söylemi yüklü bir belgeselde bağrından iki gönüllü alayla birlikte kuruluş ve kurtuluşa binlerce şehit vermiş, ilimize ve bu alayların mimarı kuruluş ve kurtuluşa bir ömür adamış gönüllü alayların Ağa dayısı, Giresunlunun Osman Ağası, milli mücadelenin Muhafız Taburu Komutanı Milis Yarbayı Osman Ağamıza yönelik ne idüğü belirsiz bir belgeselde Tuzakçı, cahil, katil gibi ifadelerle bir saldırıda bulunulmuştur. Bütün hayatı millet yolunda zillete karşı direnişle geçmiş, millet uğruna canını malını hiçe saymış bir kahramanı, şehrimizin Osman Ağasını böyle bir şekilde karalayarak hem bizlere hem de Osman Ağanın manevi kişiliğine karşı bu saldırılara sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz. Bu şehrin STK’larından sendikalarına, üniversitesinden siyasi parti temsilcilerine kadar tek yumruk olarak bu terbiyesizliğe, saygısızlığa ve nefret söylemine tek ses, tek yürek olarak cevap vermek için herkesi göreve davet ediyoruz.

Bizim vergilerimizle hayat bulan bir kurum bize hakaret edecek ne hakka ne de hadde sahiptir. Mütareke döneminin İstanbul basını mantığıyla görev yapan, tarih bilmez, geçmişini inkar edecek tıynetteki bir yayın anlayışını kınamıyor, Giresunluların vicdanına havale ediyoruz. İzmir’in işgaline Anadolu’dan ilk ses veren, ilk mitingi yapan ve her türlü işgal ve ihanet girişimine boyun eğmeyen, her türlü saldırıya direnmiş bir şehrin vatanını namus bilen çocukları olarak Giresunluları bu zulme ve haksızlığa karşı tek yürek olarak boyun eğmemeye davet ediyoruz.

Kimse unutmasın bu topraklarda Zeynel Abidin hocalar, Ali Kemaller, İskilipli Atıflar, Sait Mollalar var oldukça Yarbay Osman Ağalar, Binbaşı Hüseyin Avni Alparslanlar, Gülpembe Bacılar, İpsiz Recepler, Gürcü Salihler, Yahya Kaptanlar her daim var olacaklardır.  Ey şehrim; aslını inkar eden bu şehirden değildir. Susarsan bu haksızlığı kabullenmiş, işgalin mütareke basını gibi çalışan yandaş basına teslim olmuş olursun. Ayağa kalk, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Afyonkarahisar İscehisar’da toprağa düşenlerin, vatanı namus bilenlerin aziz hatıraları için dedelerin için haykır. Topal Osman Ağa da, Hüseyin Avni Alparslan da, 42.ve 47.alaylar da şehit düşen 4563 Giresun evladı da benimdir ve hepsinin kanı namusumdur. O kana hakaret edecek dil, lisan ve lügat bu topraklarda var olmadı. Haddinizi bilin yoksa haddinizi bildirmeyi de biliriz.

Tüm vesilelerle birlikte; Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Merkez İlçe Örgütü olarak bugün bu yayının sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına konunun takibi, sorumluların cezalandırılması ve Giresun halkından özür dilenmesi gerekçeleri ile şikayetçi olduk. 15 yıllık AKP iktidarının yerel temsilcisi milletvekillerine Giresun halkı olarak soruyoruz; Şehrimizin kurtarıcısı, 42 ve 47.gönüllü alayların kurucusu Milis Yarbay Osman Ağa’nın entrikalarla üzeri örtülmüş, iade-i itibarı için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na tek bir satır dilekçe verdiniz mi?”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"