Bulancak Sanat Tiyatrosu’ndan Büyük Başarı

Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri ‘Jüri Özel’ ödülüne Bulancak Sanat Tiyatrosu layık görüldü.

Bu yıl 22. kez verilecek olan "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri", Ankara’da düzenlenecek olan törenle sahiplerini bulacak.
Birçok ünlü tiyatro ve sinema oyuncusunun da ödül alacağı bu törene ‘Anadolu’ kategorisinde ‘Jüri Özel’ ödülüne Bulancak Sanat Tiyatrosu layık görüldü.

30 yıl önce 3 arkadaş tarafından kurulan ve bölgede birçok insanın ilk defa tiyatroyla tanışmasına vesile olan Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun ünü Giresun sınırlarını da aşarak birçok yerde perde açtı. Birçok ödüle de layık görülen bu Anadolu tiyatrosu son olarak ise bu alanda en prestiji ödül olarak gösterilen "Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri" kapsamında kendilerine verilen “Jüri Özel” ödülünün sevinci yaşanıyor.

Bulancak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hakan Alkan, Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri kapsamında kendilerine verilen jüri özel ödülünün gurur ve onur verici olduğunu söyledi.

Ödül ile alakalı düşüncelerini paylaşan Alkan, “Bu yıl genel hatlarıyla 22.'si düzenlenen ‘Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’ içerisinde 7 yıldır yapılan ‘Anadolu Ödülleri’ kategorisinde Bulancak Sanat Tiyatrosu olarak 30 yıldır bölgede perde açmak, seyircisiyle buluşmak bölgede tiyatroyu sevdirmek den dolayı güzel bir takdir kazandık. Sadri Alışık Anadolu ödüllerinde jüri özel ödülüne layık görüldük. 20 Şubat tarihinde Ankara’da yapılacak olan ödül törenine ödülümüzü almak hep berabere ekip olarak katılacağız. Bu çok onur verici bir şey Türk tiyatrosunun ve Türk sınamasının ki daha çok Türk sinemasından tanıdığımız Sadri Alışık, onun adına verilen ödüle layık görülmüş olmak bizi çok onurlandırdı” dedi.

Tiyatronun kurucusu olan ve tiyatro bünyesinde sahneye çıkan Ömer Mustafa Yılmaz ise bu ödüle layık görüldükleri için en başta kendilerini yalnız bırakmayan seyircilerine teşekkür ettiklerini belirtti.

“1987 yılında yanan bir meşalenin ve Bulancak’taki tiyatro ışığının devam etmesi çok güzel” diyen Yılmaz, ”30 yıldır bu sahnede bu oyunlar oynanıyor ama en önemlisi bu salonu dolduran seyircilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bulancak sanat tiyatrosu çıkmış olduğu bugünkü yolunda herhangi bir sapma göstermeden halkın katılımıyla, sahnede ki herkes tiyatronun elamanı değil, tiyatronun gönüllüsü. Yani gönüllülük esasına göre başlayan sanat resitali bugün hala devam ediyor. Bunun takdir görmesi Sadri Alışık ödülü ve daha önceki alınan diğer ödüller, her yıl perde açılması bizim için en önemlisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"