Bektaşoğlu'ndan yatırım teşvik programı için öneri

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giren ve 23 ili kapsayan ‘Cazibe Programı’nın, Karadeniz illerinde de uygulanması için TBMM Başkanlığına önerge verdi. Bektaşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a çağrıda bulunduğu önergesinde, programla, İstanbul, Ankara, İzmir gibi gelişmiş illerdeki yatırımcı kuruluşların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 23 ile yönlendirmesinin amaçlandığını hatırlattı. CHP Millletvekili,  bu illere taşınan firmalara yer tahsisi ve kredi gibi devlet desteği sağlanacağını ve ayrıca o illerdeki yeni yatırım projeleri ile yarım kalmış,  yatırım süreci devam eden işletmeye geçememiş tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılacağını, 2 yıldır üretimini sürdüren, 2 milyon lira asgari sabit yatırım tutarı olan, en az 30 kişilik istihdam, çağrı merkezlerinde ise en az 200 kişilik istihdam ve hizmet taahhüte den firmaların da karar kapsamında olduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“1-Hükümetiniz bu bölgeleri ve bu bölgelerdeki illeri hangi ölçülere, hangi kurum ve kuruluşun bilgi ve verilerine göre belirlemiştir, bu illeri programın kapsamına alınmasını sağlayan ve yatırımcı açısından cazip hale getiren faktörler nedir?

2-Bu programı adında da belirtildiği şekilde düşünürsek, Türkiye’de yatırımcıyı yönlendirerek iş ve istihdamın artırılarak cazip hale getirilmesi gereken sadece 23 il mi vardır?

3-Cazibe Merkezi Programını diğer bölgelerde, ama koşullarını daha geniş ve kapsayıcı hale getirerek, örneğin; Karadeniz’de ve özellikle, iktidarınız döneminde irili ufaklı 15 dolayında KOBİ türü işletmelerin kapandığı, sadece 1 yıl içinde 550 esnafın kepenk kapattığı, yaklaşık 40 bin esnafın da icra, kredi, borç kıskacında olduğu, kayıtlı işsizlik sayısının 35 binlere yaklaştığı istihdam fakiri Giresun’un da içinde olduğu illerde uygulamayı  düşünmekte misiniz”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"