Bektaşoğlu’ndan Başbakana Osmanağa önergesi

CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TRT’nin Osman Ağa ile ilgili yaptığı belgeselin peşini bırakmıyor. Konuyu önergeyle TBMM’ne taşıyan Bektaşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’dan belgeselin tamamen arşive kaldırılmasını ve Giresun’dan özür dilenmesini istedi.

Osman Ağa’ya TRT’de yayımlanan dizide ‘katil, cahil, tuzakçı’ gibi ifadelerle hakaret edilmesi üzerine tepki gösteren CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, dün de Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Bektaşoğlu, önergesinde, Başbakan Binali Yıldırım’a; Atatürk’ün muhafız alay komutanı Kurtuluş savaşı kahramanlarından Osman Ağa’nın ve Hüseyin Avni Alparslan’ın hükümet için ne ifade ettiğini sordu.

“OSMAN AĞA’NIN ŞAHSINDA GİRESUNLULARA HAKARET EDİLDİ”

Osman Ağa’ya bu ifadelerle saldırılmasının, vatanseverliğinin tartışılmasının ve Ali Şükrü beyi öldüren kişi olarak gösterilmesinin, O’nun şahsında Cumhuriyet’e ve Giresunlulara hakaret sayıldığını belirten Milletvekili Bektaşoğlu, tarihin çarpıtıldığını söyledi.   Bektaşoğlu önergesinde, Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alparslan’ın meydanlara isminin verilmesi, heykellerinin dikilerek hatıratlarının yaşatılmasını da isteyerek “hükümetiniz için Osman Ağa ve Giresun Gönüllü Alayları ne ifade ediyor” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu’nun önergesi şu sorulardan oluştu:

1-Osman Ağa ve Giresun Gönüllü Alayları hükümetiniz için ne ifade etmektedir. Bu alayların komutanları olan Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alparslan’ın ülkemizdeki kentlerin bazı meydanlarına isimlerinin verilmesi ve heykellerinin dikilmesinin önünde bir engel var mıdır? Bu iki kahramanın hatıratının yaşaması için bir çalışmanız olacak mıdır?

2-Cumhuriyetimizin kuruluşunda etkin görevler almış Osman Ağa gibi bir kahramana “katil, cahil, tuzakçı’ gibi hakaret dolu ifadelerle saldırılan bu belgeseli hazırlayan ve bu haliyle yayına verenler hakkında her hangi bir işlem yapacak mısınız?

3-Bu belgeselin TRT’nin bütün kanallarındaki yayınlardan, internet ortamından kaldırılmasını ve TRT yönetiminin Giresunlulardan özür dilemesini sağlayacak mısınız?

4-Bu dizi projesine ne kadar ödeme yapılmıştır, konuşan kişiler ve katkı sağlayan bilgi ve belgeler hangi kriterler esas alınarak belirlenmiştir?

5-Bu tartışmalardan sonra Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alparslan tarafından oluşturulan 42. Ve 47. Giresun Gönüllü Alaylar ve bu alayların tarihimizdeki önemine ilişkin kapsamlı bir prodüksiyonla belgesel projesi hazırlanılmasını sağlayacak mısınız?

6-Milletin vergileriyle kurumsal varlığını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi kanalında, algıları yönetmeye yönelik tarihi çarpıtacak özellikteki bu tür belgesellerin hazırlanmasının önüne geçmek için, akademik kariyere sahip bir bilim ve tarih kurulu oluşturmayı düşünmekte misiniz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"