Vali Karahan Gazeteciler Gününü kutladı

Vali Hasan Karahan’ın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı Karahan mesajında “Gazetecilik; toplumdan gelen istekleri yansıtarak bireyin haber alma hakkını sağlamak suretiyle kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, ifade özgürlüğünün oluşmasında ve demokrasinin gelişmesinde en etkili araçlardan birisidir. Şeffaf ve demokratik bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri de tarafsız ve özgür bir basının varlığıdır. Halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan gazeteciler, bu varlığın emekçileri olarak gelişen olaylar karşısında toplumu aydınlatırken, bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtan, kamuoyuna karşı sorumluluğu bulunan ve kamu görevi ifa eden kişilerdir.

Görevlerini yerine getirirken basın etiğine bağlı kalan, kaynağı belli haberleri dile getirerek toplumla paylaşan, hukukun evrensel standartları ile kişi hak ve hürriyetlerine saygıdan taviz vermeyen gazetecilerimizin varlığı, basınımızın yanı sıra ifade özgürlüğünü ve demokrasimizi de güçlü kılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, zamana ve mekâna bağlı kalmaksızın çok zor, zaman zaman tehlikeli şartlar altında haber peşinde koşan ve görevlerini yerine getirmek adına her türlü güçlüğe göğüs geren değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Dolmuş fiyatlarına 2 yıl sonra ayarlama yapıldı"

Bartın'da uyuşturucu operasyonu

"Türkiye tüm dünyada insani diplomasinin, huzurun, barışın sembolü haline geldi"